Vineri va avea loc a X-a editie a Memorialului Petre Cosmanescu

Vineri va avea loc a x-a editie a Memorialului Petre Cosmanescu.

Vineri, 18 decembrie 2015, de la ora 09.00, stadionul Ghencea va gazdui a zecea editie a Memorialului Petre Cosmanescu. La aceasta editie aniversara vor participa echipele U12, U14 si U16 ale clubului CSA-CSS Steaua.

“Petre Cosmanescu este un nume de referinta in rugbyul romanesc, un antrenor cu o mare capacitate de cunostiinte tehnico-tactice, un bun psiholog, cu multa prestanta, un om deosebit, recunoscut ca unul dintre cei mai buni antrenori romani de seniori, atat la echipa de club, cat si la cea nationala”, explica tehnicianul grupelor de copii de la Steaua, fostul international Corneliu Octavian, elev al lui Cosmanescu.

Petre Cosmanescu a fost jucator de rugby la Sportul Studentesc si la Steaua (CCA). Ca antrenor la echipa Steaua, acesta a obtinut 10 titluri de campion national intre anii 1961-1981, plus o Cupa a Romaniei in 1974.

Printre jucatorii pe care i-a indrumat pe calea performantei se numara: Radu Durbac, Mateescu Adrian, Marin Ionescu, Florica Morariu, Mircea Muntean, Corneliu Octavian, Achim Alexandru, Dumitru Teleasa, Postolache Neculai si Cioarec Nicolae.

Pe plan international a condus echipa Romaniei intre anii 1961-1981 in 59 de jocuri, obtinand 45 de victorii si patru egaluri. Acesta a reusit cinci victorii cu Italia: 1962, 1970, 1971, 1977, 1981; trei victorii impotriva Frantei 1962, 1968, 1976; un egal cu Noua Zeelanda. A cucerit doua Cupe Europene FIRA in 1974 si 1976.

Petre Cosmanescu a fost socotit ca unul dintre cei mai buni antrenori ai Romaniei. Pentru activitatea sa remarcabila a fost distins cu medalia de maestru emerit al sportului si antrenor emerit.

Evenimentul care are loc in Complexul Ghencea se bucura de aportul lui Octavian Corneliu – maestru emerit al sportului, Bogdan Marinescu – managerul clubului CSA Steaua, Petre Nemesi – conducator CSS Steaua, Andrei si Serban Cosmanescu, fii antrenorului.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile