“Cupa Romaniei” 2016 va debuta pe 19 martie, cu faza grupelor

“Cupa Romaniei” va debuta pe 19 martie, cu faza grupelor.

Prima competitie din sezonul 2016-2017 din rugbyul romanesc, “Cupa Romaniei” este gata de start. Prima etapa a competitiei va avea loc pe 19 martie, la start aliniindu-se 15 echipe, impartite in doua grupe valorice, in prima regasindu-se echipele care vor participa in SuperLiga, iar in cea de-a doua, echipele din Divizia Nationala de Seniori si Divizia A.

Faza grupelor va incepe pe 19 martie, cea a sferturilor de finala pe 7 mai, cea a semifinalelor pe 14 mai, iar finala va avea loc pe 28 mai.

Grupa I-a valorica: ATSRCMUV Timisoara, CS Stiinta – CSM Baia Mare, CSM – Olimpia Bucuresti, CSA Steaua, CS Universitatea Cluj, CS Dinamo Bucuresti si CS Politehnica Iasi;

In prima grupa valorica se va juca un tur Berger, dupa care se va intocmi clasamentul intermediar al grupei.

Grupa a II-a valorica: CS Stiinta Petrosani, CS Navodari, RCM Galati, RC Barlad, CSM Bucovina Suceava, CSUAV Arad, RC Buzau, CS Manastur.

Seria Albastra
1.CS Navodari
2. RCM Galati
3.RC Barlad
4.CSM Bucovina Suceava        

Seria Rosie
1. CS Stiinta Petrosani
2. RC Stejarul Buzau
3. CSUAV Arad
4. CS Manastur Cluj

In cea de-a doua grupa valorica se va juca in serii, 1 tur + 1 retur, fiecare cu fiecare, dupa care se vor intocmi clasamente/serii, primul joc urmand sa fie in 19 martie, iar ultimul pe 23 aprilie.

Dupa stabilirea clasamentului va urma un baraj de calificare in sferturile de finala pe care il vor disputa, pe 29 aprilie, ocupantele locurilor 1 din cele doua serii.

In ce priveste faza sferturilor de finala, se va proceda prin tragere la sorti. Se vor forma doua grupe valorice, in prima urna urmand sa fie introduse ocupantele locurilor finale 1, 2,3 si 4 din Grupa I-a valorica, iar in cea de-a doua urna se vor introduce ocupantele locurilor 5, 6 si 7 din Grupa I-a valorica si invingatoarea meciului de baraj dintre cele 2 echipe castigatoare ale Seriilor Albastre si Rosii. Pe rand, pentru fiecare meci, se va extrage cate o bila ce va contine numele echipei din fiecare urna valorica.

Partidele se vor desfasura pe terenurile echipelor din prima urna valorica.

Semifinalele vor avea loc pe 14 mai, urmand sa participe invingatoarele din sferturi, astfel:
Semifinala 1
– Invingatoarea din Sfertul 1 – Invingatoarea din Sfertul 4;

Semifinala 2
– Invingatoarea din Sfertul 2 – Invingatoarea din Sfertul 3.

Meciurile din semifinale vor avea loc pe terenurile primelor echipe.

Castigatoarele partidelor vor disputa finala Cupei Romaniei, pe 28 mai 2016.

1 comment

  1. Pingback: “Cupa Romaniei” 2016 va debuta pe 19 martie, cu faza grupelor — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *