Stelistul Tudor Boldor a marcat primele puncte intr-un meci oficial la seniori

Stelistul Tudor Boldor a marcat primele puncte intr-un meci oficial la seniori.

Anuntat drept o mare speranta a rugby-ului romanesc, juniorul Tudor Boldor (18 ani) a intrat pe teren in a doua parte a meciului pe care CSA Steaua l-a castigat cu 45-15 in fata lui CS Universitatea Cluj, in prima etapa a Cupei Romaniei, prima grupa valorica. Fiul fostului international Daniel Boldor a inscris si cele dintai puncte intr-un meci oficial al formatiei de seniori a clubului militar, transformand un eseu de penalizare.

Tudor ne-a marturisit ca a avut emotii doar inaintea meciului, atunci cand a fost anuntat ca a prins lista de 23 de jucatori nominalizati a participa la intalnire. ”Cand am intrat pe teren, emotiile au disparut”, a adaugat jucatorul ce poate evolua fie ca mijlocas la deschidere, fie ca fundas.

Dupa meci, antrenorul Stelei, Cristian Petre, m-a privit si a rostit: ”Ti-am spus de Tudor. Ce parere ai?” Fostul international roman, detinator al recordului de selectii pentru Stejari (93), imi declarase la mijlocul saptamanii trecute: ”Nu numai ca il vad curand pe Tudor in echipa nationala de seniori, dar pot spune ca va fi cel mai valoros jucator de treisferturi pe care l-a dat Romania in ultimii zece ani. Trebuie sa avem grija de el. Nu e bine sa-l fortam. Este inca foarte tanar”.

 Component al echipei sub 18 ani a României, Tudor Boldor s-a pregatit in iarna abia incheiata cu seniorii Stelei. Specializat pe pretentiosul post de mijlocas la deschidere, unul deficitar in acest moment la noi, dar capabil sa joace si fundas, tanarul a fost folosit in meciul de pregatire cu Dinamo, meci disputat in urma cu aproape doua saptamani, in Complexul Sportiv Steaua. Tudor Boldor ne-a marturisit ca l-ar bucura sa poata juca si in disputa cu Dinamo din aceasta duminica (ora 15.00, pe stadionul ”Florea Dumitrache” din Complexul Sportiv Dinamo).

 Este de mentionat ca surorile lui Tudor, Maria (19 ani) si Ana (18 ani), practica floreta la CSA Steaua, fiind si componente ale loturilor nationale. De altfel, in familia lui sportul ”se mananca pe paine”. Tatal lui Tudor, Daniel, a jucat pentru echipa Romaniei, activand de aproape patru decenii la CSA Steaua, acum ca antrenor. Mama lui Tudor, Beatrice Boghita, a practicat atletismul, iar bunicul sau, actorul Vasile Boghita, a fost campion la box. Si unchii lui, Mihai si Florin, fratii lui Daniel, au jucat rugby, primul evoluand in echipa de seniori a Stelei.

1 comment

  1. Pingback: Stelistul Tudor Boldor a marcat primele puncte intr-un meci oficial la seniori — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *