Cupa Romaniei programeaza o noua etapa interesanta

Cupa Romaniei programeaza o noua etapa interesanta.

In Cupa Romaniei sunt programate partidele din etapa a IV-a, prima grupa valorica propunand doua dispute, Stiinta Baia Mare-CSM Olimpia Bucuresti si Politehnica Iasi-Universitatea Cluj, o partida interesanta urmand sa se dispute si in a doua grupa valorica cu CS Navodari decisa sa mentina parcursul foarte bun de pana acum.

Pe Arena Zimbrilor, Stiinta Baia Mare va intalni CSM Olimpia Bucuresti, o partida care poate fi numita un clasic al Cupei Romaniei, avand in vedere ca cele doua grupari si-au disputat in ultimii ani trei semifinale ale competitiei, mai mult chiar si un penultim act al Cupei Regelui, anul trecut. Chiar daca de fiecare data victoria a revenit maramuresenilor partidele au fost extrem de disputate o singura data acestia izbutind un succes categoric. Pentru a exemplifica, in 2010 Stiinta Baia Mare s-a impus gratie evolutiei din prima repriza cand a condus cu 24-7, pentru ca la final tabela sa indice 32-27, atunci pe lista marcatorilor trecandu-si numele Macovei si Ene cu cate o dubla, respectiv Valcu, Florea si Surugiu. Un an mai traziu baiamarenii nu au mai avut emotii, atunci impunandu-se cu rezultatul de 39-3. Cele doua echipe s-au reintalnit in semifinalele Cupei Romaniei in 2014, pe stadionul Ghencea cand baiamarenii si tigrii au fost actorii unui psectacol adevarat. Taljard i-a dus pe bucuresteni la un avantaj de 6-0, dar eseul lui Moyake a intors situatia, in timp ce Shamkharadze a semnat desprinderea zimbrilor. CSM Olimpia a mai revenit o data prin eseul lui Ratiu, iar Samoa Luke a dat lovitura de gratie in urma unei lovituri de pedeapsa.

CSM Olimpia a fost mai mereu, in ultima vreme, un adversar incomod pentru Stiinta Baia Mare, acum insa zimbrii vin aureolati de succesul obtinut la Timisoara, in timp ce bucurestenii cu o singura victorie incerca sa adune cat mai multe puncte pentru a putea spera la un loc in primele patru pozitii ale Grupei I valorice.

Politehica Iasi si Universitatea Cluj se vor afla fata in fata pe stadionul Tepro, ambele grupari in cautarea primei victorii in actuala editie a Cupei Romaniei , pana in prezent echipa din Copou avand trei infrangeri iar alb-negrii doua, situatia din clasament plasandu-le pe ultimele pozitii in clasamentul Grupei I valorice cu niciun punct acumulat.

In palmaresul intalnirilor directe din Cupa Romaniei s-a consemnat o disputa in faza sferturilor de finala ale editiei 2013, care a revenit clujenilor cu 32-19 la Gura Humorului, apoi un an mai tarziu a urmat dubla din Grupa Moldova. Si atunci Universiatea Cluj s-a impus de fiecare data, 59-9 pe propriul teren respectic 63-11 in Copou. Desigur Universiatea Cluj are de partea ei experienta si omogenitatea unui grup stabil, dar care a intampinat probleme in momentul inclocuirii titularilor, in replica Politehnica Iasi va incerca sa contracareze prin atuurile aratate in Ghencea unde a marcat trei eseuri, asadar partida anuntandu-se extrem de interesanta.

In Grupa a II-a valorica incep partidele din retrur, CS Navodari si Stejarul Buzau dominand cu autoritate Seria Albastra, respectiv Seria Rosie, ambele echipe trecandu-si in cont victorii in toate intalnirile disputate pana in prezent.

RC Barlad-RCM Galati se anunta a fi cea mai echilibrata partida a etapei, in timp ce pe stadionul Iuliu Hatieganu, CS Manastur si Stiinta Petrosani se vor intalni in premiera, campionii din edtia precedenta a Diviziei Nationale de Seniori fiind inca in cautarea primei victorii pentru a urca de pe ultima pozitie a clasamentului Seriei Rosii.

De mentionat este faptul ca din cauza imposibilitatii alinierii unei echipe competitive din punct de vedere al acoperirii posturilor, partida Arad – RC Stejarul, programata de la ora 10:00, la Sanicolau, nu se mai disputa.

Programul partidelor:
Grupa I valorica:
09.04.2016
Arena Zimbrilor: Stiinta Baia Mare-CSM Olimpia Bucuresti (ora 11:00 Rugby TV) 10.04.2016,
Stadion Tepro: Politehnica Iasi-Universitatea Cluj (ora 15:00 Dolce 1)

Grupa a II-a valorica
Seria Albastra
09.04.2016, Stadion Unirea: CSM Bucovina Suceava-CS Navodari (ora 10:00)
09.04.2016, Stadion Rulmentul: RC Barlad-RCM Galati (ora 13:00)

Seria Rosie
09.04.2016, Stadion Iuliu Hatieganu: CS Manastur-Stiinta Petrosani (ora 14:00)

1 comment

  1. Pingback: Cupa Romaniei programeaza o noua etapa interesanta — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *