Zece eseuri pentru Stiinta Baia Mare in partida cu CSM Olimpia Bucuresti

Zece eseuri pentru Stiinta Baia Mare in partida cu CSM Olimpia Bucuresti.

Chiar daca ultimele confruntari directe dintre Stiinta Baia Mare si CSM Olimpia Bucuresti s-au disputat sub semnul echilibrului, in etapa a IV-a din Grupa I valorica a Cupei Romaniei, zimbrii si-au adjudecat victoria cu rezultatul de 61-11, in urma a nu mai putin de zece eseuri marcate.

Inca din minutul 1 scorul a devenit 5-0, la prima actiune a baimarenilor, Adrian Apostol reusind o incursiune individuala prin care a depasit defensiva bucurestenilor, George Oprea a ratat insa transformarea. Marian Ispir putea reduce diferenta, dar nu a nimerit cadrul butului gazdelor, in replica Taniela Maravunawasawasa a dus scorul la 8-0 din lovitura de pedeapsa.

La jumatatea primei reprize in urma unui mol de margine Razvan Ailenei a marcat al doilea eseu al zimbrilor, dupa care CSM Olimpia Bucuresti a avut cateva minute bune, cu incercari de a strapunge aparea maremuresenilor, actiunile elevilor lui Daniel Neaga fiind fara sorti de izbanda in fata apararii atente.

Pana la pauza, Stiinta Baia Mare si-a asigurat bonusul ofensiv, Mihai Dico, dupa doua patrunderi ale lui Florian Rosu si Sione Fakaosilea, respectiv Bidzina Shamkharadze, fiind autorii incercarilor, una transformata de Taniela Maravunawasawasa, astfel ca dupa 40 de minute trupa lui Eugen Apjok conducea cu rezultatul de 25-0.

In partea secunda, primele minute au apartinut tigrilor care au marcat din doua lovituri de pedeapsa semnate de Marian Ispir si un eseu avandu-l ca autor pe Tiberiu Conache, baimarenii replicand prin Sione Fakaosilea, incercarea centrului gazdelor transformata de Taniela Maravunawasawasa. Din minutul 55 si pana la ultimul fluier al arbitrului partida a curs intr-un singur sens, catre terenul de tinta al vizitatorilor, Sione Fakaosilea de doua ori, Adrian Apostol, Waisea Nailago si Johannes Van Heerden marind zestrea de eseuri a zimbrilor la zece, o victorie prin care Stiinta Baia Mare trece pe prima pozitie a clasamentului Grupei I valorice din Cupa Romaniei.

Etapa urmatoare CSM Olimpia Bucuresti va sta, pentru ca pe stadionul din Complexul Ghencea , Stiinta Baia Mare sa intalneasca pe Steaua Bucuresti intr-un derby de traditie al rugbyului romanesc.

1 comment

  1. Pingback: Zece eseuri pentru Stiinta Baia Mare in partida cu CSM Olimpia Bucuresti — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *