Adrian Ion:”Vrem sa obtinem prima victorie acasa, chiar in fata Stelei”

Adrian Ion, capitan CSM Olimpia:”Vrem sa facem un meci bun cu Steaua si sa obtinem prima victorie pe teren propriu”.

Etapa a VI-a a Cupei Romaniei programeaza derbyul bucurestean dintre CSM Olimpia si CSA Steaua, militarii fiind neinvinsi in actuala editie a competitiei. Meciul, care are loc pe Stadionul Olimpia, de la ora 13:00, in direct pe Dolce Sport 1, reprezinta a treia intalnire intre cele doua formatii in istoria recenta a  Cupei Romaniei, fiecare echipa reusind sa obtina cate o victorie pana acum. Capitan al echipei CSM, Adrian Ion a vorbit despre partida de sambata si cum s-a omogenizat una dintre cele mai tinere echipe din Grupa I valorica.

Veniti dupa un meci pierdut la scor, 61-11, cu Baia Mare. Cum vezi in acest context meciul cu Steaua?
Meciul cu Steaua este foarte important pentru noi pentru ca dorim sa facem un joc bun, sa aratam ca desi suntem o echipa tanara, avem potential. Steaua porneste ca favorita, a avut un parcurs bun in Cupa, este o echipa puternica, valoroasa, insa noi speram sa ne mobilizam cat mai bine  si sa reusim sa spargem ghinionul si sa obtinem prima victorie pe teren propriu.

Cu ce credeti ca puteti contracara jocul Stelei?
Printr-o aparare foarte buna si dorinta de a face un meci bun si de a castiga.

Cum ai caracteriza meciurile de pana acum ale CSM-ului?
Primele trei meciuri au fost bune, chiar daca am reusit sa castigam numai unul, iar cel de-al patrulea cu Baia Mare, a fost un esec total. E greu sa spui ceva cand ajungi sa iei 60 de puncte, desi ne asteptam intr-un fel pentru ca am trimis o echipa tanara in acel meci. Dar pana la urma trebuie sa luam si lucrurile bune si cele mai putin bune si sa invatam din ele. Infrangerea suferita in fata celor de la  Baia Mare ne-a ambitionat si mai mult si ne face sa ne dorim sa aratam ca acel meci a fost un accident si ca putem juca si altceva.

Care consideri ca a fost cel mai bun meci pe care l-ati jucat?
Cel cu Timisoara , pierdut cu 29-8. Am jucat bine 60 de minute, scorul era foarte strans, dupa care pe fondul schimbarilor facute, a lipsei de experienta a celor intrati si a unor greseli, nu am reusit sa mai tinem de rezultat.

Sunteti o echipa tanara. Cum stati la partea de omogenizare?
Intr-adevar sunt foarte multi jucatori tineri, fara experienta unor meciuri de nivelul SuperLigii si cred ca asta s-a vazut. Adica am rezistat bine in jur de 60 de minute, dupa care nu mai avem aceeasi luciditate, se fac multe greseli individuale, totul venind din aceasta lipsa a unor meciuri mai puternice. Cred insa ca pe masura ce vom juca mai mult impreuna, lucrurile se vor aseza si vom putea forma, pana la inceperea SuperLigii, un grup unit.

Care este punctul forte al CSM-ului in acest sezon competitional?
Vitalitatea jucatorilor tineri care se combina cu experienta celor care au mai jucat in SuperLiga, faptul ca nu avem o presiune a rezultatelor si ca incercam de fiecare data sa jucam cel mai bun rugby.

Vorbesti de SuperLiga, care e obiectivul echipei?
Sa ne aparam locul obtinut in sezonul trecut, oricum la SuperLiga va fi alta poveste. Cupa Romaniei este o competitie de testare a tuturor jucatorilor, pentru a putea vedea pe ce ne bazam si daca vom mai avea nevoie de intariri.

Cum vezi aceasta schimbare a sistemului competitional a SuperLigii care se va juca pe doi ani?
E o schimbare buna, care ne ajuta in primul rand pe  noi jucatorii, pentru ca iti da o continuitate in pregatire, in mentirea formei. In plus, e bine ca nu vom mai juca pe caldurile acelea sufocante de 35-40 de grade.

2 comments

  1. Pingback: Adrian Ion:”Vrem sa obtinem prima victorie acasa, chiar in fata Stelei” — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *