CSM Olimpia-Steaua, derby bucurestean in etapa a VI-a din Cupa Romanei

CSM Olimpia-Steaua, derby bucurestean in etapa a VI-a din Cupa Romanei.

Etapa a VI-a din Cupa Romaniei reprezinta penultima, respectiv ultima etapa in cele doua grupe valorice, o intalnire extrem de interesanta anuntandu-se derbyul bucurestean dintre CSM Olimpia si Steaua, militarii liderii Grupei I valorice care pana in prezent au obtinut victorii in toate partidele disputate.

In ordine cronologica, prima intalnire va avea loc pe Arena Zimbrilor unde Stiinta Baia Mare va intalni Universitatea Cluj, doua echipe care s-au intalnit in fiecare din ultimele patru editii ale Cupei Romaniei, doua confruntari consemnandu-se chiar in faza semifinalelor, in 2012 si 2013. Desi maramuresenii s-au impus de fiecare data au fost si partide in care studentii clujeni s-au dovedit un adversar incomod. Astfel in 2013 pe stadionul din Gura Humorului, alb-negrii au inceput mai bine si chiar au dominat cu inaintarea astfel ca la pauza a fost egalitate 3-3, insa debutul partii secunde a revenit zimbrilor care s-au desprins decisiv.

Anul trecut in faza calificarilor pentru semifinale, tot clujenii au avut avantaj prin reusitele lui Ovidiu Melniciuc, dar baimarenii au replicat cu trei eseuri, revenirea din ultimele minute a studentilor fiind insuficienta pentru a schimba istoria partidei. Acum ambele echipe vin dupa infrangerile suferite cu Steaua, in cazul Stiintei Baia Mare, respectiv Timisoara Saracens in ceea ce-i priveste pe clujeni, miza jocului apasand mai mult pe umerii studentilor de la poalele Feleacului care au nevoie de puncte daca isi doresc ca urmatoarea faza a competitiei sa o dispute in calitate de gazda.

Pe stadionul Olimpia, CSM Olimpia Bucuresti si Steaua Bucuresti se vor intalni pentru a treia oara in istorie in cadrul Cupei Romanei, bilantul general fiind echilibrat, cate o victorie de ambele parti, partidele dintre tigri si militari fiind de fiecare data un spectacol adevarat disputat pana la ultimul fluier al arbitrului. In 2013 cele doua reprezentante ale Capitalei in primul esalon valoric, s-au intalnit in semifinalele Cupei Romaniei, cand o lovitura de pedeapsa a lui Danut Dumbrava a facut ca la pauza tabela de marcaj sa indice rezultatul de 10-10, CSM Olimpia avand avanatj in doua randuri. Steaua s-a desprins apoi spre finalul jocului si a obtinut califcarea in ultimul act al competitiei pe care avea sa-l castige in fata Stiintei Baia Mare. Un an mai tarziu, stadionul Florea Dumitrache a gazduit disputa dintre CSM Olimpia si Steaua, in cadrul sferturilor de finala. La pauza a fost tot 10-10, dar istoria s-a inversat si Taljard a marcat trei penalitati care aveau sa fie decisive pentru victoria tigrilor in conditiile in care Stefan Patrascu a ratat transformarea eseului lui Madalin Baraulea din ultimul minut.

Din perspectiva clasamentului la zi, Steaua Bucuresti porneste ca favorita, ros-albastrii avand patru victorii in tot atatea partide disputate cu 20 de eseuri marcate si numai sase primite, insa CSM Olimpia a demonstrat mereu ca este un adversar dificil pentru militari, in 2013 scotandu-i din lupta pentru Play-Off-ul SuperLigii CEC Bank iar anul trecut obtinand in premiera medaliile de bronz chiar in Complexul Ghencea.

In a doua grupa valorica situatia nu se mai poate schimba, CS Navodari si Stejarul Buzau fiind deja castigatorele Seriei Albastre, respectiv Seriei Rosii. Chiar si in aceste conditii cu siguranta in dorinta jucatorilor de a demostra ca isi merita locul in lotul echipelor care se vor confrunta in DNS, CS Navodari-RC Barlad, Bucovina Suceava-RCM Galati, Stiinta Petrosani-CSU AV Arad si CS Manastru-Stejarul Buzau se anunta partide extrem de interesante.

Programul partidelor:
Grupa I valorica:
23.04.2016, Arena Zimbrilor: Stiinta Baia Mare-Universitatea Cluj (ora 11:00 Rugby TV)
Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Romaniei:
Stiinta Baia Mare: Loc 2-4-3-0-1-129:49-15p (2p BO, 1p BD)
Eseuri marcate (20): 10 cu aportul inaintarii (Van Heerden-2, S.Morrell, Bardasu, Rosu, Chirica, Suciu, Dico, Nailago, R.Ailenei) , 10 cu aportul liniilor dinapoi( Fakaosilea-4, Apostol-3, Maravunawasawasa, Shamkharadze, Leiataua)
Eseuri primite: 4
Puncte din tentative de tinta: Maravunawasawasa-16p(2tr,3lp,1dg), Samoa Luke-9p(3tr,1lp), Oprea-2p(1tr), Bucur-2p(1tr)
Cartonase galbene(1):Leiataua

Universitatea Cluj: Loc 6-4-1-0-3-58:100-4p
Eseuri marcate(5):1 cu aportul inaintarii (Boar), 4 cu aportul liniilor dinapoi(Halfihi, Moala, Paraschiv, Banu)
Eseuri primite: 14
Puncte din tentative de tinta:Mazare-25p(2tr,7lp),Melnicuc-8p(1tr,2lp)
Cartonase galbene (2):Gheta, Curca

23.04.2016, Stadion Olimpia: CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti (ora 13:00 Dolce 1)
Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Romaniei:
CSM Olimpia Bucuresti: Loc 5-4-1-0-3-53:110-5p(1p BD)
Eseuri marcate (6): 1 cu aportul inaintarii(Tongia), 5 cu aportul liniilor dinapoi(S.Lama-2,Ispir, Okati, T.Conache)
Eseuri primite (16)
Puncte din tentative de tinta: Ispir-21p(3tr, 5lp), Fahiua-2p(1tr)
Cartonase galbene (1): Mitroi

Steaua Bucuresti: Loc 1-4-4-0-0-139:64-18p(2p BO)
Eseuri marcate (20): 5 cu aportul inaintarii(Vueti-2,Gordas,Sosefo, Moyake), 14 cu aportul liniilor dinapoi(Neagu-3,I.Dumitru-3, T.Petelo-3, Ranuku-2, Niacsu, Ionita, Dascalu), 1 eseu de penalizare Eseuri primite: 6
Puncte din tentative de tinta:Filip-27p(9tr,3lp), Boldor-8p(4tr), Niacsu-4p(2tr)
Cartonase galbene(1): Sosefo

Grupa a II-a valorica:
Seria Albastra:
23.04.2016, Stadion Unirea: Bucovina Suceava-RCM Galati (ora 10:00)
23.04.2016, Stadion Flacara: CS Navodari-RC Barlad (ora 14:00)

Seria Rosie: 23.04.2016, Stadion Stiinta: Stiinta Petrosani-CSU AV Arad (ora 14:00)
24.04.2016, Stadion Iuliu Hatieganu: CS Manastur-Stejarul Buzau (ora 10:00)

1 comment

  1. Pingback: CSM Olimpia-Steaua, derby bucurestean in etapa a VI-a din Cupa Romanei — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *