CS Navodari -Stejarul Buzau, finala Grupei a II-a valorice din Cupa

CS Navodari -Stejarul Buzau, finala Grupei a II-a valorice din Cupa Romaniei.

Stadionul din Complexul Ghencea va gazdui o partida care se anunta un adevarat spectacol, castigatoarele celor doua serii din Grupa a II-a valorica a Cupei Romaniei, CS Navodari si Stejarul Buzau intrand in lupta pentru un loc in faza sferturilor de finala ale competitiei.

Practic acest nou format de disputare a Cupei Romaniei, va da posibilitatea ca doua echipe din esalonul secund al rugbyului romanesc sa dispute o adevarata finala, CS Navodari si Stejarul Buzau castigandu-si acest drept si in acelasi timp posibilitatea, pentru invingatoare de a evolua in faza sferturilor de finala unde urmeaza sa intalneasca un adversar dintre echipele din SuperLiga CEC Bank.

CS Navodari s-a impus in Seria Albastra castigand toate partidele disputate in compania adversarelor RCM Galati, RC Barlad si Bucovina Suceava, cel mai impresionant succes fiind in fata barladenilor, acel 71-17 cu nu mai putin de 11 eseuri marcate. De altfel, trupa de la malul marii s-a dovedit o echipa extrem de ofensiva avand o medie de sase eseuri marcate pe meci. Continuitatea este secretul navodarenilor care mizeaza pe un lot de jucatori construit cu migala de tripleta de pe banca tehnica, Cornel Suciu, Cristian Husea si Virgil Nastase, o echipa care a facut an de an cate un pas spre varful piramidei Diviziei Nationale de Seniori, dupa medaliile de bronz respectiv de argint, acum confruntarea cu buzoienii anuntandu-se un posibil preview al luptei pentru trofeul celui de-al doilea esalon valoric din sezonul care urmeaza.

Ca si in cazul adversarilor in lupta pentru un loc in sferturile de finala, Stejarul Buzau s-a impus la fel de categoric in Grupa Rosie, un succes anuntat inca de la inceputul acestui an cand trupa condusa de Costica Mersoiu s-a intarit considerabil cu nume care nu mai au nevoie de nicio prezentare precum Madalin Baraulea, Cornel Tatu sau Teodor Nitu.

Istoria recenta consemneaza o promovare in primul esalon valoric, lipsita de finalizare insa pentru buzoieni, in 2013, apoi un sezon 2014 al cautarilor pentru ca acum echipa sa porneasca pe drumul catre un nou titlu de campioana a Diviziei Nationale de Seniori, o echipa echilibrata si cu o defensiva care a primit doar sapte eseuri in cele sase partide din prima faza a competitiei. Exista asadar premise suficiente pentru un adevarat spectacol intre CS Navodari si Stejarul Buzau care vor lupta pentru titlul onorific de castigatoare a trofeului dintre echipele din al doilea esalon valoric respectiv obtinerea calificarii in faza sferturilor de finala ale Cupei Romaniei editia 2016.

Baraj de calificare in sferturile de finala:
29.04.2016,  Complex Ghencea: CS Navodari-Stejarul Buzau (ora 16:00 Rugby TV)
Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Romaniei:
CS Navodari:
Loc 1 in Seria Albastra-6-6-0-0-251:108-28p(4p BO)
Eseuri marcate (36):Inaintare-15(Burlacu-4, Nita-4,Agiacai-3, Ma.Croitoru, Strat, Barbu, Comanici); Liniile dinapoi-19 (Pirvu-4, Puisoru-3, Perju-3, Miron-2, Grigoras-2, Zainea, M.Prodan, I.Prodan, Trandafir, Ciubotariu),
Eseuri de penalizare-2
Eseuri primite(17)
Puncte din tentative de tinta: Trandafir-60p(24tr,7lp), Slusar-2p(tr)

Stejarul Buzau: Loc 1 in Seria Rosie-6-6-0-0-194:44-28p(4p BO)
Eseuri marcate (29):Inaintare-13(Baraulea-5, Bulearca-2, Barbu, Tanase, Trifan, Moise, Dinu, Spatarescu); Liniile dinapoi-16(Dumitrache-8, Nitu-2, Iordan-2, Caloian-2, Gongu, Stuparu)
Eseuri primite (7)
Puncte din tentative de tinta : Nitu-34p(14tr,2lp), Caloian-10p(5tr)

1 comment

  1. Pingback: CS Navodari -Stejarul Buzau, finala Grupei a II-a valorice din Cupa — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *