Finala Cupei Romaniei, editia 2016, va avea loc la Timisoara

Finala Cupei Romaniei, editia 2016, va avea loc la Timisoara.

Finala Cupei Romaniei, editia 2016, va avea loc la Timisoara, orasul campioanei en-titre si detinatoarei celor trei trofee ale rugbyului romanesc in sezonul trecut, CS SCM Timisoara.

“Timisoara continua sa scrie istorie in plan sportiv, pentru ca in ultimii cinci ani a fost echipa care a dominat rugbyul romanesc, cucerind sapte trofee, acum fiind momentul sa facem pasul de la performantele din gazon spre cele organizatorice. Este o finala importanta pentru noi pentru ca trebuie sa ne pregatim si pentru meciurile cu echipe mari din grupele Challenge Cup si astfel vom reusi sa obtinem mai multa experienta din acest punct de vedere. Organizarea acestei finale este importanta pentru noi si suntem convinsi ca vom fi gazde deosebite, indiferent de echipele care vor juca finala. Vom incerca sa capacitam cati mai multi din iubitori de sport din acest oras si sa aducem la meci peste 5.000 de oameni, acesta este obiectivul nostru”, a declarat Dusan Filipas, vicepresedintele CS SCM Timisoara

Desi initial organizarea a fost atribuita prin votul membrilor Biroului Federal, clubului din Baia Mare, maramuresenii au renuntat la aceasta finala. Astfel, oficialii Federatiei Romane de Rugby au acordat organizarea clubului banatean. De altfel, cele doua cluburi au aplicat de la inceput pentru organizarea ultimului act al Cupei Romaniei.

“Tinand cont de faptul ca si CS SCM Timisoara a depus o oferta de organizare, CSM Stiinta Baia Mare renunta la organizarea finale Cupei Romaniei la rugby in favoarea CS SCM Timisoara, dand astfel posibilitatea ca acest sport minunat, rugby, sa poate fi promovat si in Banat”, a declarat Calin Matei, presedintele CSM Stiinta Baia Mare.

“Ma bucur ca Banatul va organiza aceasta finala, pentru ca Timisoara este clubul care pe langa evolutia buna din competitiile interne, a reusit un parcus fara greseala in preliminariile  si barajul de calificare in Challenge Cup, reusind sa acceada in grupele acestei competitii, o performanta exceptionala. Este un eveniment important atat pentru orasul Timisoara, cat si pentru rugbyul romanesc, pentru ca este finala primei competitii din acest an. Sper sa avem un meci frumos si publicul iubitor de sport sa fie cat mai numeros in tribune. Asiguram clubul banatean de tot ajutorul si sprijinul nostru”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele FRR.

Cupa Romaniei a ajuns la faza sferturilor de finala, care vor avea loc sambata si duminica, 7 si 8 mai, ca pe 14 mai sa aiba loc semifinalele. Finala competitiei va avea loc pe 21 mai si se va disputa, pe Stadionul “Dan Paltinisanu”.

1 comment

  1. Pingback: Finala Cupei Romaniei, editia 2016, va avea loc la Timisoara — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *