Stiinta Baia Mare este prima finalista a Cupei Romaniei editia 2016

Stiinta Baia Mare e prima finalista a Cupei Romaniei editia 2016.

Arena Zimbrilor a gazduit prima semifinala a Cupei Romaniei editia 2016, Stiinta Baia Mare impunandu-se cu rezultatul de 40-13 in fata celor de la Dinamo Bucuresti , dupa o partida controlata de zimbrii maramureseni, in care alb-rosii au avut initiativa doar la inceputul celor doua reprize.

Scorul a fost deschis de fundasul dinamovistilor, Liueli Simote, care a concretizat in puncte o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 55 de metri fata de butul baimarenilor care s-au instalat apoi in jumatatea de teren adversa, o patrundere individuala de efect a lui Taniela Maravunawasawasa dand primele emotii defensivei bucurestenilor. Eseul a venit la faza imediat urmatoare cand Bidzina Shamkharadze a scos balonul din gramada spontana formata la cinci metri de terenul de tinta dinamovist si a finalizat, transformarea apartinandu-i lui Samoa Luke.

In replica, Dinamo a marcat din lovitura de pedeapsa prin Tudorel Bratu si dupa primele 15 minute Stiinta Baia Mare conducea cu rezultatul de 7-6. Pe fondul dominarii baimarenilor a urmat desprinderea si doua lovituri de pedeapsa ale lui Samoa Luke, respectiv un dropgol reusit de Taniela Maravunawasawasa, ceea ce a dus la marirea ecartului la zece puncte, mai mult chiar, inainte de pauza, un mol de margine s-a finalizat cu eseul lui Razvan Ailenei, transformat de acelasi Samoa Luke.

Dupa pauza, jocul s-a reluat de la rezultatul de 23-6 si Dinamo a avut un sfert de ora foarte bun, perioada in care s-a consemnat eseul lui Feofaaki Holoia, in urma insistentei inaintarii alb-rosiilor cu Tudorel Bratu in rol de transformer. Apoi tot Tudorel Bratu si ceva mai tarziu, Liueli Simote, sa rateze cate o lovitura de pedeapsa, ultima incercare fiind de la aproximativ 50 de metri.

Acest tur de forta al elevilor lui Stefan Demici s-a incheiat practic in minutul 55, cand patrunderea individuala a lui Taniela Maravunawasawasa, desemnat jucatorul meciului, a dus la cel de-al treilea eseu al baimarenilor si de acesta data Samoa Luke aducand in contul zimbrilor cele doua puncte ale transformarii.

Ultima incercare a partidei a venit in minutul 62 cand din nou molul, arma preferata a trupei lui Eugen Apjok a initiat o actiune finalizata de Ovidiu Cojocaru, Samoa Luke a transformat, tot fundasul neozeelandez stabilind si rezultatul final in urma unei lovituri de pedeapsa.

Stiinta Baia Mare s-a calificat pentru finala Cupei Romaniei editia 2016 in care o va intalni pe castigatoarea partidei dintre Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *