Stelian Burcea, capitanul Timisoarei: “Vrem sa ridicam trofeul in fata suporterilor nostri”

Stelian Burcea, capitanul Timisoara Saracens: “Vrem sa ridicam trofeul in fata publicului nostru”.

Sambata, 21 mai, de la ora 18:30, pe Stadionul “Dan Paltinisanu” din Timisoara, are loc finala Cupei Romaniei, intre CSM Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens. Dupa un inceput perfect de sezon, in care au reusit calificarea in grupele principale ale Challenge Cup, banatenii au urcat, fara emotii, si in finala Cupei Romaniei. Unul dintre cei mai buni jucatori ai sarazinilor, capitanul Stelian Burcea, marcator a doua eseuri in semifinala cu CSA Steaua, a vorbit despre presiunea acestei finale, dorinta de a-si apara trofeul cucerit anul trecut si asteptarile pe care le are de la meciul de sambata.

Felicitari pentru evolutia buna pe care ai avut-o in semifinale…
Multumesc, dar este meritul echipei. Ne-am mobilizat foarte bine pentru acest meci, ne-am dorit mult sa ajungem sa jucam pentru a ne apara trofeul si cred ca s-a vazut aceasta determinare si in jocul nostru.

V-ati impus cu 36-7 in fata celor de la CSA Steaua. Cum a fost meciul?
Nu atat de usor cum ar arata rezultatul, scorul nu reflecta deloc ceea ce a fost pe teren. Steaua este un adversar puternic, despre care stiam ca va intra hotarata sa ne invinga, sa faca totul pentru a se califica in finala. Noi insa ne-am mobilizat foarte bine si am tratat cu multa seriozitate acest meci, cu atat mai mult cu cat adversarii nostri venisera cu trei zile inaintea partidei in Timisoara, pentru a se pregati cat mai bine.

De ce crezi ca a avut Steaua o evolutie atat de ezitanta?
Steaua a fost echipa care ne-a batut anul trecut si acest lucru ne-a marcat, facandu-ne sa ne dorim sa nu mai repetam acea experienta. Tocmai de aceea, pentru ca stim ce joaca Steaua si cat de periculosi sunt jucatorii ei, ne-am straduit sa nu le lasam prea multe baloane, sa inchidem toate culoarele, ceea ce a fost o tactica buna.

Sunteti pregatiti de finala?
Suntem pregatiti de finala de cand a inceput competitia (rade). Ma bucur ca am luat totul pas cu pas si am ajuns aici. Am avut o saptamana foarte buna de pregatire, asteptam acum ca toate eforturile sa se concretizeze in meciul de sambata. Dorim sa ne aparam trofeul castigat anul trecut si sa facem un meci bun, chiar in fata suporterilor nostri.

Esti unul dintre cei mai constanti jucatori ai Timisoarei, in semifinal ai reusit sa archezi doua eseuri. Ce sta in spatele formei tale?
O viata sportiva ordonata, cu multa odihna, recuperare, cu un program fix. Mai intervine si oboseala, insa avem parte de un staff foarte bun care a rulat practic toti jucatorii din lot, iar asta ne-a permis sa ne recuperam mai bine.

Faptul ca jucati finala acasa, in Timisoara, pune o presiune suplimentara pe voi?
Recunosc ca este un pic de presiune, dar suntem constienti ca este un eveniment important pentru rugbyul timisoarean, sa castigam un trofeu acasa, in fata publicului nostru si ne dorim sa ii rasplatim pe toti cei care vin la meci cu un nou trofeu.

Cum ii vezi pe adversarii de sambata, cei de la Stiinta Baia Mare?
Suntem doua echipe apropiate valoric, iar in ultimul meci pe care l-am avut cu ei, ne-au invins. Trebuie sa pregatim bine aceasta finala, sa nu ne surprinda cu nimic, ne cunoastem deja unii altora slabiciunile si punctele forte si vom incerca sa speculam asta.

Cum iti motivezi colegii pentru aceasta finala, fara a pune presiune pe ei?  
Ca sportiv, faptul ca joci o finala si poti castiga un trofeu este o motivatie pe care ti-o dai singur. Suntem jucatori maturi, cu experienta si stim exact ce avem de facut.

Care este punctul forte al Timisoarei?
Dorinta, terenul propriu si coeziunea echipei.

1 comment

  1. Pingback: Stelian Burcea, capitanul Timisoarei: “Vrem sa ridicam trofeul in fata suporterilor nostri” — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *