Bidzina Shamkaradze, capitan Baia Mare: “Vom lupta pentru fiecare balon”

Bidzina Shamkaradze, capitan Baia Mare: “Vom lupta pentru fiecare balon, pentru fiecare metru de teren”.

CSM Stiinta Baia Mare va intalni sambata, 21 mai, de la ora 18:30, pe Stadionul “Dan Paltinisanu” din Timisoara (in direct pe Dolce Sport 2), in finala Cupei Romaniei, pe Timisoara Saracens. Maramuresenii s-au calificat in ultimul act dupa ce au invins pe CS Dinamo cu 40-13 si merg hotarati sa dea lovitura in capitala Banatului, cu atat mai mult cu cat in acest sezon, acestia i-au invins pe sarazini, chiar la ei acasa. Bidzina Shamkaradze, capitanul “zimbrilor” a vorbit despre ce isi propune echipa lui pentru aceasta finala si care este punctul lor forte.

Bibi, felicitari pentru calificarea in finala!
Multumim. A fost un meci greu, pe care l-am pregatit bine. De fapt, fiecare meci e greu, iar noi ne pregatim intens pentru fiecare partida. In meciul cu Dinamo am muncit pentru fiecare eseu, pentru fiecare punct, am fost uniti ca echipa, ne-am dorit mult victoria si am respectat planul de joc.

Cum este echipa pentru finala de sambata?
Suntem toti pregatiti, am lucrat foarte mult de la inceputul acestui an, de fapt am inceput pregatirea cu gandul de a ne califica in finala Cupei Romaniei, acesta a fost obiectivul, iar practic din ianuarie numai pentru asta ne-am antrenat. Baietii sunt foarte concentrati, dorim sa aratam ca avem valoare si vrem sa dam tot ce avem mai bun pe teren.

Ati invins Timisoara in grupele Cupei Romaniei. Este un avantaj in abordarea meciului din finala?
Da pentru ca avem un moral foarte bun, cu atat mai mult cu cat i-am invins pe terenul lor. Faptul ca i-am invins o data, ne-a aratat ca se poate, si ca daca ne vom concentra la meci si vom juca pentru fiecare balon, putem repeta acea victorie.

Este prima ta finala in calitate de capitan al echipei Baia Mare. Cum te simti?
Eu nu mi-am dorit foarte mult sa fiu capitan. A fost dorinta jucatorilor, a colegilor mei si am respectat acest lucru, incercand sa fiu cat mai aproape de ei, sa fiu un exemplu in teren. Sunt multumit ca ne-am atins obiectivul de a ajunge in finala si de a juca pentru trofeu si practic, acum, totul este posibil.

Cum iti motivezi colegii?
Inainte de meci le explic ce ne-am propus, ce trebuie sa jucam, ca este important sa ne autodepasim si sa luam fiecare meci, ca pe o finala. Suntem jucatori profesionisti toti, nu este nevoie ca cineva sa ne motiveze, gasim in noi acest lucru.

Cum crezi ca va fi finala cu Timisoara?
Ma astept la un meci greu, foarte strans, suntem echipe de aceeasi valoare. Cred ca cine o sa greseasca mai putin, o sa fie mai concentrat si o sa isi faca jocul, va castiga.

Care este punctul forte al echipei?
Eu cred ca suntem mai motivati, nu avem nimic de pierdut, cred ca toata presiunea e pe Timisoara care isi apara trofeul si joaca acasa. Noi mergem sa luptam in fiecare minut pentru fiecare balon, pentru fiecare metru de teren, sa facem cel mai bun meci al nostru. In plus, suntem foarte uniti, suntem mai mult decat o echipa, suntem prieteni.

Conteaza pentru Baia Mare ca meciul va avea loc la Timisoara?
Nu cred. Indiferent unde jucam, luptam pentru victorie. In conditiile in care am reusit sa ii invingem pe terenul lor, nu stiu daca terenul mai poate fi considerat un avantaj atat de mare.

1 comment

  1. Pingback: Bidzina Shamkaradze, capitan Baia Mare: “Vom lupta pentru fiecare balon” — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *