Timisoara Saracens-Stiinta Baia Mare, finala Cupei Romaniei editia 2016

Timisoara Saracens-Stiinta Baia Mare, finala Cupei Romaniei editia 2016.

In Cupa Romaniei, prima competitie oficiala din 2016 urmeaza sa se dispute finala, parcurgand un traseu identic, sapte victorii obtinute in opt partide disputate, Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare se vor afla fata in fata pentru a transa soarta trofeului competitiei pe stadionul Dan Paltinisanu.

Finala celei de-a 70-a editii a Cupei Romaniei va fi a zecea confruntare in ultimul act al competitiei cand, lupta directa pentru trofeu se va da intre echipe reprezentand provincia, ultimele doua avandu-le ca protagoniste tot pe Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare, de fiecare data banatenii fiind cei care au reusit sa se impuna.

 In 2011, timisorenii si-au adjudecat titlul dupa o finala disputata la Alba Iulia, iar in 2014 au reusit acelasi lucru, pe Cluj Arena, Cupa Romaniei avand din aceasta perspectiva si rolul de a promova rugbyul.

Drumul Timisoarei Sarcens in acesta editie a inceput greu, cu o infrangere chiar pe propriul teren in fata zimbrilor maramureseni, apoi desi trupa lui Heikell Grainger a fost angrenata in lupta pe doua fronturi, Cupa Romaniei, respectiv Play-Off-ul de calificare in European Rugby Challenge Cup, parcursul a fost fara gresela in ambele, pe masura unui lot de jucatori experimentati ajunsi in punctul culminant al carierei lor. Chiar daca partidele impotriva lui Calvisano s-au intersectat cu cele din Cupa Romaniei, timisorenii au putut beneficia de garnituri de start capabile sa obtina victoria, alaturi de jucatorii consacrati afirmandu-se tinerii Marius Simionescu , Florin Popa sau Vladut Zaharia, enumerararea lor nefiind deloc intamplatoare in conditiile in care au marcat zece din cele 28 de eseuri la care si-a adus contributia compartimentul liniilor dinapoi.

Stiinta Baia Mare se va deplasa pe stadionul Dan Paltinisanu cu dorinta de a pune capatat seriei celor sase infrangeri suferite in finalele competiilor interne pe care le-a disputat impotriva banatenilor, un succes de moral fiind deja obtinut de elevii lui Eugen Apjok in prima faza a competitiei, acestia impunandu-se chiar in orasul de pe malurile Begai. Ca si in sezoanele anterioare, baimarenii au demonstrat ca principala lor arma ramane inaintarea, fiind echipa care a inscris cele mai multe eseuri prin aportul acestui compartiment in actuala editie a Cupei Romaniei. Un alt capitol la care pana in prezent zimbrii au excelat a fost defensiva, strapunsa doar in sapte randuri de atacurile adverse.

Pe stadionul Dan Paltinisanu se anunta asadar o noua finala de zile mari Timisoara Saracens-Stiinta Baia Mare, un duel si al pricipalilor marcatori de eseuri, Stephen Shennan (7 reusite),  respectiv Sione Fakaosilea si Taniela Maravunawasawasa (ambii cu cate 4 reusite) sau al transformerilor, intre Valentin Calafeteanu(43 de puncte) si Samoa Luke (47 de puncte).

Finala Cupei Romaniei editia 2016 va avea loc sambata, 21 mai, cu incepere de la ora 18:30, pe stadionul Dan Paltinisanu si va putea fi urmarita in direct pe Dolce 1 si Rugby TV.

Statistica celor doua finaliste:
Timisoara Saracens:
Prima faza a compeititiei: Loc 2-6-5-0-1-153:86-24p(4p BO)
Sferturi de finala: 60-10 cu CSM Olimpia Bucuresti
Semifinale:36-7 cu Steaua Bucuresti
Eseuri marcate( 36): 8 cu aportul inaintarii(Burcea-3,Capatana-2, Radoi, Drenceanu,Taupaki), 28 cu aportul liniilor dinapoi(Shennan-7, Simionescu-4, Umaga-4, Tangimana-3, Zaharia-3, Popa-2,Rose-2, Fercu, Moala, Tevita)
Eseuri primite: 11
Puncte din tentative de tinta: Calafeteanu-43p(11tr,7lp), G.Conache-10p(2tr,2lp), Umaga -8p(4tr), Muna-5p(1tr,1lp ), Fercu-3p(1lp)
Cartonase galbene(5):Tangimana-2, Drenceanu, Ianus, Poparlan

Stiinta Baia Mare:
Prima faza a competitiei: Loc 1-6-5-0-1-185:87-24p(3p BO, 1p BD)
Sferturi de finala: 5-0 cu Stejarul Buzau, neprezentare
Semifinale: 40-13 cu Dinamo Bucuresti
Eseuri marcate (31): 15 cu aportul inaintarii(Van Heerden-2, S.Morrell-2, R.Ailenei-2, Bardasu, Rosu, Chirica, Suciu, Dico, Nailago, Ene, Pristavita, Cojocaru) , 16 cu aportul liniilor dinapoi(Fakaosilea-4, Maravunawasawasa-4, Apostol-3, Shamkharadze-2, Leiataua, Bucur, Samoa Luke)
Eseuri primite: 7
Puncte din tentative de tinta: Samoa Luke-47p(13tr,6lp,1dg), Maravunawasawasa-19p(2tr,3lp,2dg), Oprea-2p(1tr), Bucur-2p(1tr)
Cartonase galbene(2):Leiataua, Dico

1 comment

  1. Pingback: Timisoara Saracens-Stiinta Baia Mare, finala Cupei Romaniei editia 2016 — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *