Oxana Bunici, una din jucatoarele care au ridicat pe CS Agronomia in 2016

Oxana Bunici-una dintre explicatiile revelatiei acestui sezon in rugbyul feminin, CS Agronomia

Desi a inceput timid acest sezon din cadrul Campionatului National de Rugby 7 feminin, cu doua etape in care a obtinut doar cate un succes, CS Agronomia Bucuresti a explodat efectiv in urmatoarele, impunandu-se atat in runda organizata la Bucuresti, cat si in cea de la Brasov, in momentul de fata fiind liderul clasamentului general.

Una dintre jucatoarele de baza ale echipei CS Agronomia Bucuresti este jucatoarea din Republica Moldova, Oxana Bunici, o polisportiva, campioana la rugby,canotaj si fotbal, care a avut amabilitatea sa ne dezvaluie cateva detalii legate de drumul catre terenul incadrat de buturi si ascensiunea echipei la care evolueaza in acest moment. S-a nascut la Malaiesti, Raionul Orhei, iar pasiunea pentru sport o are de cand se stie: „Practic sportul din copilarie, am inceput cu volei si karate , apoi canotaj, pentru ca rugbyul sa-l descopar ceva mai tarziu, in 2007, la Universitatea de Educatie Fizica si Sport din Chisinau. Desi la inceput nu am stiut ce inseamna acest sport, am fost fascinata de acesta lume a rugbyului care mi-a deschis noi orizonturi”-si-a inceput povestea Oxana Bunici.

Desi rugbyul i s-a parut un sport straniu ceva a determinat-o sa nu abandoneze: ”Forma balonului, nenumaratele reguli, tehnica, toate mi se pareau greu de asimilat insa cu fiecare zi petrecuta la antrenament, imi placea tot mai mult”. Perseverenta a schimbat destinul Oxanei Bunici, iar drumul anevoios la inceput, a condus-o pe culmile performantei, astazi fiind capitanul echipei nationale de rugby 7 a Moldovei. In 2010 a fost tripla campioana a Moldovei, la canotaj, fotbal si rugby (alaturi de echipa Universitatii de Educatie Fizica si Sport).

„Prima experinta in Romania a reprezentat-o evoluatia la CS Gold Rosia Montana, iar apoi Alexandru Marin mi-a propus sa ma alatur echipei CS Agronomia Bucuresti, iar acum sunt foarte fericita ca am acceptat acesta oferta. Este o atmosfera fantastica in cadrul echipei , o adevarata placere de a juca rugby, indiferent de rezultat. „Nu cred ca exista vreun secret anume in ceea ce priveste ascensiunea Agronomiei, multa munca, pasiune si daruire. Intr-adevar am reusit sa obtinem rezultate excelente pana acum in acest sezon, dar acestea ne obliga in retur sa continuam pregatirea la un nivel care sa ne permita sa abordam partidele in aceeasi maniera, sa demonstram ca suntem cu adverat o echipa unita si ca iubim acest joc in adevaratul sens al cuvantului.”, descrie Oxana, saltul fetelor de la Agronomia.

Fireste, discutia nu putea sa nu contina si fireasca intrebare daca Agronomia isi propune in acest an sa castige titlul de campioana:”Ca sa fiu sincera, nu m-am gadit la acest aspect. Ceea ce imi doresc este sa joc si desigur sa castig. Ar fi frumos sa reusim sa castigam titlul in acest an, insa totul depinde de noi, de cum vom aborda etapele care urmeaza. Dar indiferent ca vom reusi sau nu, pentru mine Agronomia este ceva special, pentru ca noi suntem echipa in care relatia se leaga pe principiul toate pentru una, una pentru toate”.

Oxana Bunici-una dintre explicatiile revelatiei acestui sezon in rugbyul feminin, CS Agronomia.

Oxana Bunici-una dintre explicatiile revelatiei acestui sezon in rugbyul feminin, CS Agronomia.

Oxana Bunici detine un adevarat record fiind de sapte ori desemnata cea mai buna rugbysta a anului in Republica Moldova, cu a carei echipa nationala de rugby 7 va participa si in acest an la Campionatul European, al doilea esalon valoric:” Sper sa jucam un rugby de calitate la Campionatul European iar atunci vor veni si rezultatele, important este sa terminam cu fruntea sus acesta competitie”.

Returul Campionatului National de Rugby 7 feminin va incepe in luna septembrie, cu o prima etapa programata la Constanta, Oxana Bunici si colegele ei de la CS Agronomia Bucuresti continuandu-si parcursul din postura de lider al clasamentului general, devansand pe CS Politehnica Iasi si CS U Cluj alaturi de care se vor lupta pentru titlul de campioana.

FOTO: Facebook/www.goldteam.md

1 comment

  1. Pingback: Oxana Bunici, una din jucatoarele care au ridicat pe CS Agronomia in 2016 — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *