Daniel Neaga, antrenor CSM Bucuresti:”Obiectivul este de a forma o echipa tanara, un grup unit”

Daniel Neaga, antrenor CSM Bucuresti:”Obiectivul este de a forma o echipa tanara, un grup unit”.

CSM Bucuresti a fost surpriza editiei 2015 a SuperLigii CEC Bank, dupa ce a terminat competitia pe locul 3, impunandu-se in finala mica in fata CSA Steaua. Reuniti inca de pe 15 iunie, “tigrii” pregatesc noul sezon competitional 2016-2017, primind si cateva intariri. Antrenorul Daniel Neaga a vorbit pentru site-ul “super-liga.ro” despre cum decurge pregatirea si obiectivul echipei.

Cum stati cu pregatirea?
Bine, am ajuns in perioada de pregatire tehnico-tactica. Am inceput cu pregatirea fizica, cu acumularea, iar acum, cu nici doua saptamani inaintea primului meci, insistam pe planul de joc, pe ultimele detalii.

A suferit modificari lotul pe care il aveti fata de cel cu care ati participat in Cupa Romaniei?
Cupa Romaniei ne-a ajutat sa vedem potentialul jucatorilor tineri pentru ca avem o echipa tanara, de 20-22 de ani. Am oprit un numar de jucatori a caror evolutie ne-a multumit in aceasta competitie, insa a trebuit sa renuntam la cativa pentru ca nu s-au ridicat la asteptarile noastre. In mare, nucleul a ramas acelasi pe care l-am avut in Cupa, la care se mai adauga cativa jucatori.

Ce jucatori noi ati reusit sa aduceti?
Cred ca o achizitie importanta este aducerea lui Mario Alexandru Arvinte, jucator care a evoluat la Farul si apoi la Castres. Am mai reusit sa aducem un jucator Italian si asteptam sosirea unui sud-african, plus ca mai suntem in discutii cu cativa jucatori. Asteptam sa vedem cate din acestea se vor concretiza, dupa care vom stii pe ce ne putem baza. Dorinta noastra este de a avea un lot de 32 de jucatori.

Care este obiectivul echipei?
Asa cum am mai spus, CSM Bucuresti este o echipa tanara. Avem ca obiectiv in acest sezon formarea unui grup tanar, competitiv, care sa creasca in meciurile SuperLigii si cu care, in viitorul apropiat, sa ne putem bate pentru podium. Evident ca ne dorim un loc cat mai bun, cred ca la fel ca la editia trecuta se pot inregistra surprize, pentru noi insa e important sa mentinem un nivel ridicat de joc, sa facem fata in SuperLiga.

CSM merge in continuare pe mana capitanului Adrian Ion?
Da. Adrian Ion este un jucator reprezentativ pentru CSM, cu multa experienta, avem multa incredere in el si speram sa construim aceasta tanara echipa in jurul lui.

Cum vi se pare formatul noului sezon competitional, toamna-primavara?
Este foarte bun, suntem obisnuiti cu el pentru ca inainte asa se juca, e sistemul vechi. Sper ca din problemele pe care le vom sesiza in tur, sa reusim sa remediem in retur.

Veti debuta in editia 2016-2017 a competitiei intr-un meci pe teren propriu, cu CS Dinamo…
Da, va fi un meci greu pentru ca Dinamo s-a intarit, are o echipa valoroasa, insa noi nu avem nimic de pierdut, vom incerca sa jucam cat mai frumos, si de ce nu, sa fortam victoria.

1 comment

  1. Pingback: Daniel Neaga, antrenor CSM Bucuresti:”Obiectivul este de a forma o echipa tanara, un grup unit” — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *