Un singur succes al oaspetilor in etapa de debut a SuperLigii CEC Bank, editia 2016-2017

Un singur succes al oaspetilor in etapa de debut a SuperLigii CEC Bank, editia 2016-2017.

In prima etapa din noua stagiune a primului esalon valoric SuperLiga CEC Bank, s-au inregistrat doua succese, scontate din prisma valorii lotului de jucatori, a gazdelor, Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare fructificand avantajul terenului propriu, respectiv una a oaspetilor, Dinamo Bucuresti, care a exploatat cu pragmatism faptul ca CSM Olimpia a evoluat mai bine de o repriza in inferioritate numerica.

Confirmand calculele hartiei, Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare au pornit lansat in editia 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank, ambele trecandu-si in cont victorii cu bonus ofensiv, ros-albastrii fiind performerii acestei runde inaugurale cu sase incercari marcate, dintre care cinci cu aportul liniilor dinapoi si un eseu de penalizare obtinut de presiunea pachetului de inaintare.

Victoria celor de la Dinamo Bucuresti, chiar daca la prima vedere ar putea fi catalogata ca o supriza, fiind vorba de succesul ultimei clasate in editia anterioara pe terenul medaliatei cu bronz, arata cu totul altfel, CSM Olimpia platind tribut, ca si in anii anteriori indisciplinei de care alb-rosii au profitat cu inteligenta aratand ca o echipa mult mai omogena in acest moment.

Fata de sezonul trecut, din punct de vedere al cifrele trebuie subliniat, ca in etapa de debut , care atunci a consemnat trei victorii ale gazdelor, raportul eseurilor in privinta aportului celor doua compartimente s-a inversat, liniile dinapoi contribuind la noua finalizari fata de doar patru ale inaintarii.

Un alt aspect important este ca numarul de jucatori straini si datorita modificarii regulamentului in privinta utiliziarii acestora pe durata unei partide, a scazut de la 53, cati au fost pe teren in prima etapa a editiei 2015, la 36. Doar Stiinta Baia Mare si CSM Olimpia Bucuresti au folosit numarul maxim de jucatori staini, permis de regulament, adica opt, un nume remarcandu-se, si anume, debutantul in SuperLiga CEC Bank, Daniel Faasen care a marcat 17 puncte pentru tigri.

La revenirea in primul esalon valoric din Romania, Florin Surugiu a fost desemnat jucatorul meciului, chiar la debutul pentru Steaua, cu acelasi titlu fiind recompensati pentru evolutia lor, tanarul flanker al zimbrilor, Cristi Chirica, respectiv fundasul dinamovistilor Liueli Simote, care a concretizat toate cele sapte tentative de tinta avute la dispozitie fiind cel mai eficient marcator de puncte al primei etape.

Cifrele Etapei 1:
Numar partide: 3 -2 victorii ale gazdelor, 1 victorie a oaspetilor -2 puncte bonus ofensiv(Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti)
Numar de eseuri: 16 -7 in prima repriza, 9 in repriza secunda -12 de partea gazdelor, 4 de partea oaspetilor -4 cu aportul inaintarii, 9 cu aportul liniilor dinapoi, 3 eseuri de penalizare (Pilieri-0, Taloneri-1, Linia a doua-1, Flankeri-1, Inchizatori-1,Mijlocasi la gramada-2,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-3,Aripi,3,Fundasi-0)
-Cea mai productiva echipa:Steaua Bucuresti-6 reusite
-Cea mai eficienta defensiva:Steaua Bucuresti-niciun eseu primit
-Cele mai multe puncte marcate: Liueli Simote(Dinamo Bucuresti)-18(3tr,4lp)
Titlul de jucator al meciului:Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare) si Liueli Simote(Dinamo Bucuresti)
Cartonase galbene: 4
Cartonas rosu: 1
Jucatori straini: 36
Bilant general: 4 eseuri, 70 de puncte

FOTO: Facebook CSM Bucuresti Oficial

 

1 comment

  1. Pingback: Un singur succes al oaspetilor in etapa de debut a SuperLigii CEC Bank, editia 2016-2017 — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *