Politehnica Iasi a fost surpriza etapei secunde a SuperLigii CEC Bank

Politehnica Iasi a fost surpriza etapei secunde a SuperLigii CEC Bank.

In etapa a II-a din SuperLiga CEC Bank s-au consemnat doua victorii ale gazdelor,  respectiv una a oaspetilor, performera acestei runde secunde numindu-se Politehnica Iasi care si-a trecut in cont prima victorie de la revenirea in esalonul de elita fiind singura echipa care a obtinut si punctul bonus ofensiv.

Unul dintre derbyurile rundei s-a disputat in Banat, iar campionii en-titre Timisoara Saracens au pasit cu dreptul in acesta editie a SuperLigii CEC Bank obtinand o victorie in fata Stiintei Baia Mare care ar putea conta enorm in ecuatia calificarii directe in semifinale, dupa ce elevii lui Heikell Grainger au stiut sa gestioneze mai bine finalul de partida. Daca pana in minutul 60 zimbrii au reusit sa se mentina in avantaj, cele trei eseuri primite pana la fluierul final demonstreaza ca Eugen Apjok mai trebuie sa lucreze la echilibrul din lotul de 23 de jucatori trecut pe anuntul oficial. De altfel, punctul bonus defensiv a fost  umbrit oarecum de faptul ca maramuresenii au fost singura echipa fara eseu marcat in acesta etapa.

Eternul derby dintre Dinamo si Steaua a fost din punct de vedere calitativ superior reprezentatiilor din partidele anterioare dintre cele doua echipe, iar daca alb-rosii au avut momente de dominare fara finalizare insa, militarii s-au dovedit mai pragmatici si mai bine organizati, astfel ca prima pozitie ocupata in clasament nu este deloc intamplatoare.

Surpriza etapei, din toate punctele de vedere a constituit-o victoria Politehnicii Iasi in fata medaliatei cu bronz in editia trecuta, CSM Olimpia Bucuresti. Maniera de joc, diferenta de scor si bonusul ofensiv sunt tot atatea argumente care sa sublinieze munca depusa de antrenorul George Sava si de elevii sai care au invatat din partidele disputate in Cupa Romaniei.

Ca si in etapa inaugurala s-au marcat 16 eseuri, cele mai multe venind de la aripi, cinci la numar, in timp ce aportul celor doua compartimente la aceste reusite putem spune ca a fost identic, tot prin efortul inaintarii dinamovostilor consemnadu-se si singurul eseu de penalizare al rundei secunde.

Cum din fata butului Daniel Plai a izbutit sa marcheze 14 puncte, liderul eficientei a fost tot un jucator al Politehnicii Iasi, aripa Atelea Moa, care a semnat primul hat-trick din acest sezon. In fruntea clasamentului marcatorilor, dupa doua etape, a ramas in continuare dinamovistul Liueli Simote (28 puncte), urmat de Florin Vlaicu (27 puncte) si Daniel Faasen (26 puncte).

In cele trei partide pe teren s-au aflat 40 de jucatori straini, care au marcat mai mult de jumatate din eseurile consemnate, adica noua la numar si un total de 66 de puncte.

Politehnica Iasi, Stiinta Baia Mare si CSM Olimpia Bucuresti au utilizat numarul maxim de jucatori admis de regulament, opt, cei mai putini, patru, regasindu-se in lotul Timisoarei Saracens.

Cifrele Etapei a II-a:  Numar partide: 3 -2 victorii ale gazdelor, 1 victorie a oaspetilor -1 punct bonus ofensiv (Politehnica Iasi) -2 puncte bonus defensiv(Stiinta Baia Mare si Dinamo Bucuresti)

Numar de eseuri: 16 -5 in prima repriza, 11 in repriza secunda -10 de partea gazdelor, 6 de partea oaspetilor -7 cu aportul inaintarii, 8 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare (Pilieri-1, Taloneri-2, Linia a doua-2, Flankeri-0, Inchizatori-2,Mijlocasi la gramada-0,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-0,Aripi-5,Fundasi-2)

Cea mai productiva echipa:Politehnica Iasi-5 reusite
Cea mai eficienta defensiva:Timisoara Saracens-niciun eseu primit
Cele mai multe eseuri marcate: Atelea Moa (Politehnica Iasi)-3 Cele mai multe puncte marcate: Atelea Moa (Politehnica Iasi)-15(3e)

Titlul de jucator al meciului:Catalin Fercu(Timisoara Saracens), Daniel Plai(Politehnica Iasi) si Sakalia Sosefo (Steaua Bucuresti)
Cartonase galbene: 2
Cartonas rosu: 0
Jucatori straini: 40 (Bilant general: 9 eseuri, 66 de puncte)

1 comment

  1. Pingback: Politehnica Iasi a fost surpriza etapei secunde a SuperLigii CEC Bank — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *