CSM Olimpia a fost revelatia etapei a III-a din SuperLiga CEC Bank

CSM Olimpia a fost revelatia etapei a III-a din SuperLiga CEC Bank.

Pentru prima data in acesta editie a SuperLigii CEC Bank, toate cele trei partide programate au revenit gazdelor, victoria celor de la CSM Olimpia Bucuresti in fata campionilor en-titre, Timisoara Saracens fiind cea mai mare surpriza, in conditiile in care tigrii nu cunoscusera gustul succesului in acesta stagiune.

Nevoita sa-si calculeze meticulos traseul din acest an, in care o asteapta confruntari in campionat, Cupa Regelui si Challenge Cup, Timisoara Saracens a abordat partida de pe stadionul Olimpia cu o echipa din care au lipsit mai multi titulari, strategia gandita de Heikell Graiger , insa, s-a izbit de ambitia tigrilor lui Daniel Neaga care au obtinut victoria. Acesta a fost prima victorie din istoria intalnirilor directe dintre cele doua echipe, mai mult CSM Olimpia invinsa pe propriul teren de Dinamo iar apoi, la o diferenta consistenta, in deplasare la Politehnica Iasi, a avut puterea morala a unei reveniri care nu este exclus sa continue in urmatoarele etape.

De partea timisorenilor trebuie remarcata evolutia lui Vladut Zaharia, care a ajuns la un total de trei eseuri marcate, fiind liderul echipei in acest moment la acest capitol.

Desi la prima vedere ar putea fi considerata o surpriza, asa cum se anticipa, infrangerea din Ghencea a Universitatii Cluj nu a reflectat potentialul real al echipei lui Horia Hampea, astfel ca alb-negrii au invins-o din nou pe Dinamo, asa cum o facusera si anul trecut in finala locurilor 5-6. Partida din Complexul Sportiv Iuliu Hatieganu i-a scos in evidenta pe Csaba Gal, declarat jucatorul meciului, experienta internationala a acestuia contand enorm pentru colegii lui mai tineri, respectiv pe Ovidiu Melniciuc, care de curand a intrat in randul Stejarilor, uvertura clujenilor fiind cel mai prolific marcator al rundei cu cele 20 de puncte aduse prin concretizarea a sapte tentative de tinta.

Steaua Bucuresti a completat seria succeselor reusite de echipele gazada fiind singura formatie care a obtinut bonusul ofensiv, si continua sa fie liderul clasamentului, insa nu trebuie neglijat nici aspectul legat de evolutia iesenilor care pana in momentul in care au rezistat fizic s-au dovedit un adversar incomod pentru ros-albastri. Partida din Ghencea a fost si un interesant duel al celor doi tineri mijlocasi la deschidere, Tudor Boldor si Daniel Plai, ambii demonstrand ca detin calitatile necesare pentru ca in viitor sa intre in vizorul echipei nationale. De acesta data s-a impus stelistul cu o recuperare inteligenta urmata de finalizare cu eseu si “tupeul” de a marca din dropgol de la aproximativ 45 de metri.

Cifrele Etapei a III-a se prezinta astfel:

Numar partide: 3 -3 victorii ale gazdelor -1 punct bonus ofensiv(Steaua Bucuresti) -2 puncte bonus defensiv (Timisoara Saracens Mare si Dinamo Bucuresti)
Numar de eseuri: 11 -7 in prima repriza, 4 in repriza secunda -6 de partea gazdelor, 5 de partea oaspetilor -5 cu aportul inaintarii, 6 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-3, Taloneri-0, Linia a doua-0, Flankeri-1, Inchizatori-1,Mijlocasi la gramada-0,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-1,Aripi-4,Fundasi-0) – Cea mai productiva echipa: Steaua Bucuresti-4 reusite
Cele mai eficiente defensive:Timisoara Saracens, Dinamo Bucuresti, Steaua Bucuresti-cate un eseu primit
Cele mai multe eseuri marcate: Vlad Badalicescu(Steaua Bucuresti) si Vladut Zaharia(Timisoara Saracens)-cate 2 reusite
Cele mai multe puncte marcate: Ovidiu Melniciuc (Universitatea Cluj)-20p(1tr,6lp)
Titlul de jucator al meciului:Csaba Gal(Universitatea Cluj), Taufui Siokivaha(CSM Olimpia Bucuresti) si Vlad Badalicescu(Steaua Bucuresti)
Cartonase galbene: 8
Cartonas rosu: 1
Jucatori straini: 33( Bilant general: 2 eseuri, 31 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile