Poli Iasi-U Cluj, una dintre partidele de atractie ale etapei a IV-a din SuperLiga CEC Bank

Poli Iasi-U Cluj, una dintre partidele de atractie ale etapei a IV-a din SuperLiga CEC Bank

Politehnica Iasi se reintoarce pe stadionul Tepro unde in etapa a IV-a din SuperLiga CEC Bank va intilni pe Universitatea Cluj, o confruntare interesanta si echilibrata intre doua echipe care pana in prezent au obtinut cate un succes si au demonstrat ca pot face fata oricarui adversar din primul esalon valoric.

Victoria cu CSM Olimpia a facut ca studentii ieseni sa fie revelatia etapei a II-a , din pacate insa pentru trupa lui George Sava, acest succes nu a putut avea continuitate. Chiar si asa, cu absente din cauza accidentarilor, Politehnica Iasi a dat o replica buna Stelei in Ghencea, cel putin in prima repriza cand a lasat impresia ca ar putea rezista in limitele unui punct bonus defensiv. Iesenii sunt oricum pe un drum ascendent si au crescut foarte mult fata de evolutiile din Cupa Romaniei, iar de acum cu o defensiva mai eficienta si cu puterea de a mentine ritmul jocului pana la final ar putea fi chiar surpriza acestei editii din SuperLiga CEC Bank, cel putin un nume atragand deja atentia, Daniel Plai care este liderul marcatorilor de puncte din echipa Politehnicii.

Fata de adversara pe care o va intalni duminica, Universitatea Cluj a disputat doar doua partide, iar acum alb-negrii vin dupa victoria cu Dinamo, o disputa in care au avut puterea de a reveni in partea secunda si a intoarce rezultatul gratie reusitelor din fata butului ale lui Ovidiu Melniciuc pe fondul efortului colectiv al echipei antrenate de Horia Hampea. Ca un aspect ce merita remarcat este evolutia lui Csaba Gal, jucatorul menit sa conduca prin experienta sa echipa din teren, desemnat omul meciului contra dinamovistilor, de asemenea faptul ca studentii clujeni au utilizat pana in prezent cel mai mic numar de jucatori straini, trei la numar, ceea ce amplifica oarecum semnificatia punctelor din clasament.

Ultima confruntare oficiala directa intre Politehnica Iasi si Universitatea Cluj a avut loc anul acesta in cadrul Cupei Romaniei, cand alb-negrii s-au impus pe stadionul Tepro cu 18-3, dupa o partida echilibrata asa cum se anunta si acesta in care un rol important il vor avea si cele doua uverturi Daniel Plai, respectiv Ovidiu Melniciuc, cei mai prolifici marcatori din cele doua echipe pana in prezent.

Partida Politehnica Iasi-Universitatea Cluj se va disputa duminica, 21 august, pe stadionul Tepro, cu incepere de la ora 17:00 si va putea fi urmarita in direct pe Dolce Sport 3 si Rugby TV.

Palmaresul intalnirilor dintre Politehnica Iasi si Universitatea Cluj in SuperLiga CEC Bank:
2012 Politehnica Iasi-Universitatea Cluj 24-19-Sezonul regulat, Universitatea Cluj-Politehnica Iasi 21-5-Sezonul regulat
Universitatea Cluj-Politehnica Iasi 5-0 -Play-Out, Politehnica Iasi-Universitatea Cluj 20-24 -Play-Out Universitatea Cluj-Politehnica Iasi 36-27-Finala locurilor 7-8

Statistica all-time
Politehnica Iasi
Bilant all-time in SuperLiga CEC Bank:25-2-0-23-310:1119(3 puncte bonus)
Universitatea Cluj
Bilant all-time in SuperLiga CEC Bank: 85-17-0-68-1288:2890(16 puncte bonus)
Bilantul intalnirilor directe: 5 partide disputate, 1 victorie Politehnica Iasi, 4 victorii Universitatea Cluj

Statistica in editia 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank:
Politehnica Iasi
Loc 5-3-1-0-2-60:91-5p(1pb)
Eseuri marcate: 7(3 cu aportul inaintarii, 4 cu al liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 13
Cei mai eficienti marcatori de eseuri: Daniel Plai si Atelea Moa-cate 2 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Daniel Plai-33p(2e,4tr,5lp)
A primit titlul de “Jucatorul meciului”: Daniel Plai
Cartonase galbene: 3
Cartonase rosii: –

Universitatea Cluj
Loc 6-2-1-0-1-31:65-4p
Eseuri marcate: 1(1 cu aportul liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 8
Cel mai eficient marcator de eseuri: Georgel Catuna-1 reusita
Cel mai eficient marcator de puncte:Ovidiu Melniciuc-26p(1tr,8lp)
A primit titlul de “Jucatorul meciului”: Csaba Gal
Cartonase galbene: –
Cartonase rosii: –

1 comment

  1. Pingback: Poli Iasi-U Cluj, una dintre partidele de atractie ale etapei a IV-a din SuperLiga CEC Bank — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *