Cifrele etapei V-Etapa cu cele mai multe eseuri in SuperLiga CEC Bank

De la inceputul editiei 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank, etapa a V-a a fost cea mai prolifica din punct de vedere al marcarii eseurilor, consemnandu-se nu mai putin de 19 reusite, cele mai multe izbutite de Timisoara Saracens in partida cu Universitatea Cluj, campionii en-titre fiind singurii care s-a ales cu bonusul ofensiv dupa acesta runda.

Uvertura si in acelasi timp derbyul etapei s-a disputat pe stadionul din Complexul Ghencea unde Steaua Bucuresti a trecut peste esecul suferit in Banat impunandu-se in fata Stiintei Baia Mare desi raportul eseurilor a fost favorabil zimbrilor. Cheia succesului ros-albastrilor a fost jocul pragmatic, Florin Vlaicu aducand din fata butului 16 puncte in contul militarilor, in dauna unei echipe care inca pare sa caute formula ideala in ciuda faptului ca baimarenii au utilizat intreaga artilerie grea formata din jucatorii straini de care dispun in acest moment.

Chiar daca a utilizat un prim XV din care au lipsit cativa jucatori de baza, campioana en-titre nu a mai facut pasi gresiti in deplasare, victoria obtinuta la Cluj-Napoca fiind prima din acest sezon in care Timisoara Saracens s-a ales si cu bonusul ofensiv. Universitatea Cluj a incercat sa fie un adversar pe masura si chiar a reusit in anumite momente, insa diferenta a fost facuta atunci cand elevii lui Heikell Graiger au pornit actiuni pe treisferturi in fata carora defensiva alb-negrilor s-a dovedit prea fragila.

Asa cum se anunta, intalnirea dintre Dinamo Bucuresti si Politehnica Iasi a fost extrem de disputata, iar daca alb-rosii nu ar fi reusit sa profite de evoluatia mai slaba a studentilor din prima repriza, cu siguranta rezultatul ar fi fost mult mai strans. La evolutia scorului si a ostilitatilor din teren au contribuit in mare masura si ratarile transformerilor, victoria trupei lui Stefan Demici fiind a echipei care a gresit mai putin si a stiut sa exploateze la maxim situatiile de a marca.

Din punct de vedere statististic a fost etapa cu cele mai multe eseuri marcate in actuala editie a SuperLigii CEC Bank, din nou mai mult de jumatate dintre reusite apartinand jucatorilor din legiunea straina din randul carora s-a evidentiat inca o data Eseria Vueti, nominalizat pentru a doua oara consecutiv jucatorul meciului.

Chiar daca in acesta ipostaza a fost ales colegul sau Dorin Lazar, o evolutie care merita apreciata a avut-o Gabriel Conache, pe fondul alegerii inspirate a lui Heikell Grainger de a-l trece pe acesta fundas in timp de Catalin Fercu a fost utilizat ca centru. Gabriel Conache a marcat 16 puncte, gratie unei aparitii oportune pentru o finalizare in terenul de tinta pentru ca apoi sa-l inlocuiasca in rolul de transformer pe Valentin Calafeteanu, mai putin inspirat, ceea ce a dus in contul fundasului timisorenilor patru transformari si o lovitura de pedeapsa.

Cifrele Etapei a V-a se prezinta astfel:
Numar partide: 3 -2 victorii ale gazdelor, una de partea oaspetilor -1 punct bonus ofensiv(Timisoara Saracens) -1 punct bonus defensiv(Stiinta Baia Mare)
Numar de eseuri: 19 -8 in prima repriza, 11 in repriza secunda -6 de partea gazdelor, 13 de partea oaspetilor -8 cu aportul inaintarii, 10 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare (Pilieri-0, Taloneri-0, Linia a doua-0, Flankeri-6, Inchizatori-2,Mijlocasi la gramada-1, Mijlocasi la deschidere-0,Centri-0,Aripi-8,Fundasi-1)
Cea mai productiva echipa: Timisoara Saracens-8 reusite
Cea mai eficienta defensiva:Timisoara Saracens – 1 eseu primit
Cele mai multe eseuri marcate: Ikemanu Kefu (Timisoara Saracens), Randall Morrison (Timisoara Saracens) si Michael Donaghan (Stiinta Baia Mare-cate 2 reusite)
Cele mai multe puncte marcate: Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti)-16p(2tr,4lp) si Gabriel Conache(Timisoara Saracens)-16p(1e,4tr,1lp)
Titlul de jucator al meciului: Eseria Vueti (Steaua Bucuresti), Dorin Lazar (Timisoara Saracens) si Ion Cavcaliuc (Dinamo Bucuresti)
Cartonase galbene: 8
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 38 (Bilant general: 10 eseuri, 70 de puncte)

Articol scris de Marius Raczek

1 comment

  1. Pingback: Cifrele etapei-Etapa cu cele mai multe eseuri in SuperLiga CEC Bank. — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *