Echipele din primul esalon valoric intra in lupta pentru trofeul Cupa Regelui

Echipele din primul esalon valoric intra in lupta pentru trofeul Cupa Regelui.

Dupa disputele din Cupa Romaniei si SuperLiga CEC Bank, Cupa Regelui va fi concluzia acestui an, echipele din primul esalon valoric avand ocazia sa-si masoare fortele si sa lupte pentru intaietate, miza fiind cel mai nou trofeu pus in joc in peisajul rugbyului romanesc, o competitie aflata sub Inaltul Patronaj al Casei Regale.

Prima editie a Cupei Regelui s-a disputat anul trecut, tot cu participarea echipelor din esalonul de elita, sistemul de desfasurare programand o prima faza in care competitoarele au fost impartite in doua grupe, in alcatuirea acestora luandus-e in calcul pozitia ocupata in clasamentul SuperLigii CEC Bank, din care primele doua clasate au obtinut calificarea in semifinale, acestea numindu-se Timisoara Saracens, Stiinta Baia Mare, CSM Olimpia Bucuresti si Universitatea Cluj.

Drumul catre penultimul act a fost fara emotii pentru Timisoara Saracens si CSM Olimpia Bucuresti, in prima grupa care au devansat-o pe Dinamo Bucuresti, in schimb, in grupa a II-a, Universiatea Cluj s-a dovedit surpriza competitiei, alb-negrii eliminand-o din cursa pe Steaua Bucuresti dupa o victorie si un punct bonus defensiv, cat un succes in Ghencea.

Cele doua echipe care au dominat in ultimii ani competitiile interne, Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare si-au disputat intaietatea intr-o finala gazduita pe Stadionul National Arcul de Triumf. A fost o finala extrem de interesanta, cu timisorenii conducand la puaza, 13-12, pentru ca apoi zimbrii sa treaca in avantaj, dropgolul reusit de Jody Rose aducand-o pe Timisoara Saracens in ipostaza de prima castigatoare a Cupei Regelui.

Medaliile de bronz au revenit tigrilor, CSM Olimpia Bucuresti care in finala mica au dispus de Universitatea Cluj, anul trecut fiind unul de referinta pentru clubul bucurestean care si-a trecut in palmares acceasi perfeormanta si in SuperLiga CEC Bank, unde in prezent ocupa ultima pozitie la finalul turului sezonului regulat.

Asadar, samabata va porni la drum editia a doua din Cupa Regelui, in prima etapa fiind programate partide interesante in care Dinamo Bucuresti se va intalni cu Timisoara Saracens, Stiinta Baia Mare va primi vizita Universitatii Cluj, iar CSM Olimpia Bucuresti si Steaua Bucuresti vor fi fata in fata intr-un adevarat derby al Capitalei. Acesta serie de partide s-a consemnat anul acesta in etapa a VI-a, atata din Cupa Romanei, cat si a SuperLigii CEC Bank, cu mentiunea ca Dinamo si U Cluj au evoluat de fiecare data in deplasare. Daca timisorenii si zimbrii maramuresenii au castigat de fiecare data in fata adversarelor pe care urmeaza sa le intalnesca in prima etapa din Cupa Regelui, in disputele CSM Olimpia- Steaua, fiecare echipa si-a trecut in cont cate un succes, astfel in Cupa Romaniei s-au impus tigrii, iar in SuperLiga CEC Bank, ros-albastrii.

Partidele din prima etapa a Cupei Regelui vor avea loc sambata si duminica dupa urmatorul program:
17 septembrie, Stadionul Florea Dumitrache: Dinamo Bucuresti-Timisoara Saracens (ora 11:00)

Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: Timisoara Saracens-Dinamo Bucuresti 32-17 (Cupa Romaniei), Timisoara Saracens-Dinamo Bucuresti 31-0 (SuperLiga CEC Bank)

17 septembrie, Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu: Universitatea Cluj-Stiinta Baia Mare (ora 16:00) Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: Stiinta Baia Mare-Universitatea Cluj 29-16 (Cupa Romaniei), Stiinta Baia Mare-Universitatea Cluj 34-10 (SuperLiga CEC Bank)

18 septembrie, Stadion Olimpia: CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti (ora 11:00)
Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti 16-13(Cupa Romaniei), CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti 19-28(SuperLiga CEC Bank)

articol scris de Marius Raczek

1 comment

  1. Pingback: Echipele din primul esalon valoric intra in lupta pentru trofeul Cupa Regelui — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *