Baia Mare provoaca prima infrangere Timisoarei in Cupa Regelui

Baia Mare provoaca prima infrangere Timisoarei in Cupa Regelui.

In etapa a III-a din Cupa Regelui pe Arena Zimbrilor, Stiinta Baia Mare a invins Timisoara Saracens cu rezultatul de 14-3, maramuresenii obtinand un succes fara emotii dupa o partida in care orgoliile si-au pus amprenta asupra jocului, banatenii neavand nicio situatie clara de a finaliza in terenul de tinta al gazdelor.

Timisoara Saracens a deschis scorul inca din minutul 2, cand Valentin Calafeteanu a concretizat o lovitura de pedeapsa, insa initiativa a apartinut gazdelor care au incercat prin actiuni rapide sa destabilizeze defensiva banatenilor, Sione Fakaosilea fiind insa blocat de fiecare data. Prima mare ocazie de a marca eseu a avut-o Bidzina Shamkharadze, dar timisorenii au evitat pericolul, incercarile ulterioare ale zimbrilor aflati la limita terenului de tinta al oaspetilor neavand concretizare pe tabela de marcaj.

Pentru trupa lui Heikell Grainger situatia din teren s-a ingreunat in ultimele zece minute ale primei reprize cand, atat Marian Drenceanu, cat si Horatiu Pungea au fost trimisi pe banca pedepselor, astfel ca superioritatea numerica a Stiintei Baia Mare a dus la un eseu de penalizare, tot baimarenii fiind aproape, prin Marius Danila, de marcarea unei alte incercari. Dupa primele 40 de minute Stiinta Baia Mare s-a aflat in avantaj 7-3, la reluare sarazinii din Banat cu efectivul complet lasand impresia ca vor avea puterea de a reveni.

Presiunea acestora insa nu a durat decat pana in minutul 50 cand zimbrii au initiat un atac, iar Michael Doneghan a fost oprit in extremis de apararea adversa, mai mult chiar Timisoara Saracens s-a vazut nevoita a evolua din nou in inferioritate numerica dupa cartonasul galben vazut de Jody Rose. Astfel, in mod inevitabil a venit si cea de-a doua incercare a elevilor lui Eugen Apjok, Sione Fakaosilea fiind cel care a gasit drumul pentru a culca balonul in terenul de tinta, eseu transformat de Samoa Luke, aceste puncte stabilind rezultatul final al partidei care s-a incheiat cu alte doua cartonsase galbene, cei sanctionati numindu-se Stelian Burcea, respectiv Alexandru Bucur.

In urmatoarea etapa Timisoara Saracens va sta, pregatind astfel debutul in grupele European Rugby Challenge Cup in timp ce pentru Stiinta Baia Mare urmeaza un nou derby in Ghencea impotriva celor de la Steaua Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *