Trei victorii cu bonus ofensiv in etapa de debut a Diviziei Nationale de Seniori

Trei victorii cu bonus ofensiv in etapa de debut a Diviziei Nationale de Seniori.

In etapa de debut a editiei 2016-2017 din Divizia Nationala de Seniori s-au inregistrat trei victorii ale gazdelor, toate cu bonus ofensiv respectiv una de partea oaspetilor, performera rundei fiind Stejarul Buzau care s-a impus la mare lupta pe stadionul Municipal din Galati.

Uvertura etapei a avut loc pe stadionul Flacara acolo unde CS Navodari a invins pe CSU AV Arad cu rezultatul de 52-22 dupa o partida spectaculoasa in care s-au consemnat 11 eseuri. Victoria echipei de la malul marii a fost asigurata de incercarile marcate de Comanici-dubla, Ignea, Burlacu, Papaiane, Toader, Pîrvu si Agiacai, din fata butului Ignea si Trandafir reusind 4, respectiv 2 transformari. Pentru aradeni Bors, Grindei si Stoica au semnat cate un eseu, Afloare doua transfomari si o lovitura de pedeapsa.

Campioana en-titre, Stiinta Petrosani a realizat scorul etapei in fata nou-promovatei CS Manastur, experienta spunandu-si cuvantul intr-o partida castigata de studentii din Valea Jiului cu rezultatul de 71-10. Pentru invingatori pe lisata marcatorilor si-au trecut numele Zaharescu dubla, Mihalache hat-trick, Mirel Popescu, Parvu, Dan, Ivan, Lupu si Coge, in ceea ce priveste eseurile, respectiv Tandea si Borz care au transformat opt din totalul de 11 finalizari in terenul de tinta advers.

Pe stadionul Municipal s-a disputat cea mai incrancenata partida a rundei de debut din Divizia Nationala de Seniori intre RCM Galati si Stejarul Buzau. Galatenii au deschis scorul prin eseul lui Misin, transformat de Cosmiuc, iar oaspetii au redus diferenta gratie loviturii de pedeapsa concretizate de Cocarla, mai mult chiar tot un fost stelist, Golubenco, i-a adus in avantaj pe acestia. Pana la pauza RCM Galati a inclinat balanta de partea ei cu eseul lui Gheorghies,insa dupa reluare doar buzoienii au punctat prin Dumitrache, incercare transformata de Cocarala si astfel s-au impus cu rezultatul de 17-12.

Partida RC Barlad-CSM Bucovina Suceava a fost prologul etapei, cu un lot mult mai experimentat si valoros, barladenii impunandu-se cu rezultatul de 40-17, raporul eseurilor fiind de 6-2. Cu acest succes RC Barlad si-a trecut in cont cinci puncte, cele sase eseuri marcate aducandu-le in linia de clasament si punctul bonus ofensiv.

Urmatoarea etapa, care va avea loc pe 8-9 octombrie programeaza partidele: CSU AV Arad-RCM Galati, Stiinta Petrosani-CS Navodari, Stejarul Buzau-RC Barlad si CS Manastur-CSM Bucovina Suceava.

FOTO: Clubul Sportiv Navodari – rugby /Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *