CSA Steaua- Stiinta Baia Mare, derby-ul etapei a IV-a din Cupa Regelui

In Cupa Regelui urmeaza partidele din etapa a IV-a, cu derbyul Steaua-Baia Mare in centrul atentiei.

Sambata si duminica, pe 8 si 9 octombrie, sunt programate sa se dispute partidele din etapa a IV-a contand pentru Cupa Regelui, uvertura fiind derby-ul dintre Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare, celelalte doua confruntari anuntandu-se de asemenea extrem de interesante si anume, Politehnica Iasi-Universitatea Cluj, respectiv CSM Olimpia Bucuresti-Dinamo Bucuresti.

Pe stadionul din Complexul Ghencea, Steaua Bucuresti intalneste pe Stiinta Baia Mare, militarii pornind din postura de lideri ai clasamentului, cu o partida in plus, insa, fata de maramureseni, ambele echipe fiind neinvinse in actuala editie a Cupei Regelui. Steaua s-a impus in toate cele trei partide disputate pana in prezent, zimbrii cu victorii in cele doua intlniri bifate, in aceste conditii miza constituind-o si pastrarea rubricii infrangeri din clasament imaculata.

In acest an, Steaua si Stiinta Baia mare s-au intalnit de trei ori si de fiecare data victoria a revenit ros-albastrilor bucuresteni, care si-au aratat intentiile pentru acest sezon in acea partida de verficare pe care au castigat-o chiar pe Arena Zimbrilor. Apoi au urmat intalnirile din Cupa Romaniei si SuperLiga CEC Bank, ambele gazduite in Ghencea, Steaua impunandu-se asa cum nu a prea a reusit sa o faca in anii anteriori, dominati de gruparea baimareana.

Traseul din primele etape in Cupa Regelui a insemnat pentru Steaua victorii scontate si fara prea mari emotii, continuand astfel evolutiile apreciate din campionat, pentru Stiinta Baia Mare avantajul moral vine dupa ce in runda precedenta a reusit sa castige in fata Timisoarei Saracens pe fondul poate celei mai reusite prestatii din acest an a elevilor lui Eugen Apjok.

Chiar daca a inceput competitia obtinand o victorie cu bonus ofensiv, Politehnica Iasi s-a vazut nevoita sa estompeze din entuziasmul creat la finalul partidei impotriva celor de la CSM Olimpia, pentru ca pe Florea Dumitrahe studentii au dovedit ca inca sunt limite care trebuie depasite pentru ca succesele sa aiba continuitate. De aceasta data, trupa lui George Sava se intoarce la Iasi si va primi vizita Universitatii Cluj, care in ciuda faptului ca inca nu a cunoscut gustul succesul in Cupa Regelui isi va juca cu siguranta sansele pana la capat, mai ales ca in etapele anterioare alb-negrii au mizat, si cu siguranta vor continua sa o faca, pe jucatori tineri dornici de afirmare.

In ultima partida a etapei, CSM Olimpia si Dinamo se vor duela intr-un adevarat derby al Capitalei. In acest an, desi tigrii i-au avut ca adversari pe alb-rosii in doua randuri, de fiecare data pe propriul teren, succesul a suras elevilor lui Stefan Demici atat in Cupa Romaniei, cat si in Superliga CEC Bank. Evolutiile mai putin reusite din campionat ale CSM-ului au continuat si in Cupa Regelui, pana in prezent acestia avand doua infrangeri, partida cu Dinamo anuntandu-se dificila mai ales ca buldogii s-au dezlantuit etapa trecuta pentru bonusul ofensiv in fata iesenilor, astfel ca duminica, tigrii, vor cauta prima victorie, iar dinamovistiI continuarea parcursului pozitiv.

Programul partidelor din etapa a IV-a contand pentru Cupa Regelui:
08 octombrie
Stadion Complex Ghencea: Steaua Bucuresti-Stiinta Baia Mare (ora 11:00)
Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: Steaua Bucuresti-Stiinta Baia Mare 18-16(Cupa Romaniei), Steaua Bucuresti-Stiinta Baia Mare 29-24(SuperLiga CEC Bank)

08 octombrie
Stadion Tepro: Politehnica Iasi-Universitatea Cluj (ora 11:00)
Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an:Politehnica Iasi-Universitatea Cluj 3-18(Cupa Romaniei), Politehnica Iasi-Universitatea Cluj 25-3(SuperLiga CEC Bank)

09 octombrie
Stadion Olimpia: CSM Olimpia Bucuresti-Dinamo Bucuresti (ora 11:00)
Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an:CSM Olimpia Bucuresti-Dinamo Bucuresti 7-14(Cupa Romaniei), CSM Olimpia Bucuresti-Dinamo Bucuresti 25-33(SuperLiga CEC Bank)

1 comment

  1. Pingback: CSA Steaua- Stiinta Baia Mare, derby-ul etapei a IV-a din Cupa Regelui — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *