Steaua a pierdut prima partida din Cupa Regelui pe terenul Timisoarei Saracens

Pe stadionul Dan Paltinisanu, in derbyul etapei a V-a contand pentru Cupa Regelui s-au intalnit Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti, dupa o partida controlata de banateni, acestia impunandu-se cu rezultatul de 24-9 si au relansat lupta pentru sefia clasamentului, in fruntea caruia continua sa conduca ros-albastrii bucuresteni.

 Timisoara Saracens a inceput in forta si dupa numai cinci minute de la primul fluier al arbitrului, Brian Sefanaia, care a beneficiat de o pasa a lui Stephen Shennan, a batut defensiva militarilor. In ciuda pozitiei dificile, Valentin Calafeteanu a reusit transformarea colegului sau de pe liniile dinapoi. Pana la incheierea primului sfert de ora, Valentin Calafeteanu, respectiv Florin Vlaicu au concretizat cate o lovitura de pedeapsa astfel ca rezultatul devenise 10-3 in favoarea gazdelor. In ciuda efortului celor doua echipe pana la pauza tabela de marcaj a mai fost modificata o singura data:Florin Vlaicu dupa ce a ratat de la o distanta apreciabila, nu a mai gresit tinta chiar inainte de expirarea primelor 40 de minute, rezultatul de 10-6 punand sub semnul incertitudinii deznodamnatul partidei.

Dupa reluare, Florin Vlaicu a marcat din nou dintr-o tentativa de tinta, insa ecartul de un punct s-a mentinut doar patru minute cand, Tangimana Fonovai a finalizat cu eseu o actiune a timisorenilor, Valentin Calafeteanu a transformat, iar elevii lui Heikell Grainger s-au angajat in cursa obtinerii bonusului ofensiv.

Ultimul eseu a venit insa la final, autor Jody Rose, in ciuda faptului ca in minutul 70 Stelian Burcea a vazut cartonasul galben si banatenii au fost nevoiti sa evolueze in 14 jucatori. Astfel s-a conturat rezultatul final al partidei, 24-9 in favoarea Timisoarei Saracens care nici in cea de-a treia confruntare din acest an cu Steaua nu a primit vreun eseu.

In urmatoarea etapa, Timisoara Saracens va evolua pe terenul Politehnicii Iasi, in timp ce Steaua Bucuresti va reveni in ultima runda cand va primi vizita studentilor din Copou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *