Victorie cu bonus ofensiv pentru Stiinta Baia Mare

Victorie cu bonus ofensiv pentru Stiinta Baia Mare.

Stiinta Baia Mare a castigat cu rezultatul de 33-19, pe Arena Zimbrilor, partida cu Politehnica Iasi din etapa a V-a contand pentru Cupa Regelui, chiar daca elevii lui George Sava au dat o replica curajoasa maramuresenilor nu i-au putut impiedica pe acestia sa obtina punctul bonus prin care raman pe mai departe in lupta pentru prima pozitie a clasamentului.

Chiar daca Stiinta Baia Mare a pornit inca din startul partidei catre terenul de tinta al iesenilor, primul eseu a fost marcat de acestia prin Florin Neagu care a reusit o interceptie urmata de o cursa solitara, transformarea insa fiind ratata de Daniel Plai. Avantajul Politehnicii Iasi s-a mentinut pana la jumatatea reprizei cand Taliauli Sikuea a avut nevoie de doar patru minute pentru a bate de doua ori defensiva adversa. Una dintre incercari a fost transformata de Samoa Luke, iar studentii ieseni au replicat cu lovitura de pedeapsa concretizata de Daniel Plai, cel care avea sa stabileasca scorul pauzei, 19-11, dupa ce in prealabil Razvan Ailenei marcase a treia incercare in contul zimbrilor maramureseni cu transformarea aceluiasi Samoa Luke.

Politehnica Iasi a surprins si dupa reluare cu incercarea lui Florin Sasu, iar Stiinta Baia Mare a avut cu un sfert de ora inainte de final doar trei puncte avantaj cand a venit eseul de penalizare, transformat de Samoa Luke si implicit bonusul ofensiv in contul trupei antrenate de Eugen Apjok, care apoi a exploatat superioritatea numerica, dupa cartonasul galben vazut de Alexandru Vaman, pentru ca Alexandru Tigla sa mai finalizeze o data in terenul de tinta al iesenilor.

In urmatoarea etapa Stiinta Baia Mare va evolua in deplasare pe terenul celor de la CSM Olimpia Bucuresti, iar Politehnica Iasi va avea parte de o noua confruntare de foc cu Timisoara Saracens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *