Patru echipe au ramas in lupta pentru castigarea Cupei Regelui

Cupa Regelui a ajuns in faza semifinalelor, Stiinta Baia Mare-CSM Olimpia Bucuresti si Steaua Bucuresti-Dinamo Bucuresti fiind partidele in urma carora se vor decide cele doua echipe care vor disputa finala celei de-a doua editii a competitiei.

Sambata, Arena Zimbrilor va gazdui intalnirea dintre Stiinta Baia Mare, singura echipa care a evitat barajul de calificare in semifinale, din postura de lider al primei faza a competitiei si marea surpriza CSM Olimpia Bucuresti care prin succesul obtinut in premiera in Banat a eliminat detinatoarea trofeului si campioana en-titre, Timisoara Saracens.

Surpriza produsa de tigri este cu atat mai mare, cu cat statistica evolutiilor din Cupa Regeleui si in general in acest an nu-i recomanda pe acestia pentru disputarea semifinalei, anterior trecandu-si in cont o singura victorie. Totusi cu un joc inteligent CSM Olimpia a profitat de multitudinea absentelor din lotul timisorenilor iar acum se pregateste sa dea o alta lovitura in fieful zimbrilor.

Cupa Regelui a ajuns la faza semifinalelor.
Cupa Regelui a ajuns la faza semifinalelor.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de trei ori in faza semifinalelor unei competitii, este vorba de Cupa Romaniei si de fiecare data succesul a revenit Stiintei Baia Mare, cu siguranta elevii lui Eugen Apjok dorind sa pastreze acest trend al victoriilor obligati si de statutul de gazda al partidei respectiv de echipa calificata direct in penultimul act al Cupei Regelui.

Cea de-a doua semifinala va avea loc duminica, pe stadionul din Complexul Ghencea , unde Steaua si Dinamo se vor afla fata in fata intr-o semifinala dupa mai bine de sapte ani. Ultima data cand eternul derby s-a disputat in penultimul act se intampla in sezonul 2008-2009 atunci Steaua si Dinamo s-au intalnit atat in semifinalele campionatului, respectiv Cupei Romaniei, ambele partide castigate de militari.

In ultimii ani cele doua mari rivale bucurestene au cautat mereu drumul catre finala competitiilor interne iar daca Steaua a reusit in 2011 sa lupte pentru suprematie in SuperLiga CEC Bank, apoi in 2015 pentru castigarea Cupei Romaniei, Dinamo nu s-a mai aflat in acesta ipostaza din 2008 cand realiza eventul in urma victoriilor obtinute chiar impotriva ros-albastrilor. Se anunta o noua disputa incrancenata si cu siguranta ambele echipe isi vor juca sansa pana la capat , Dinamo avand sansa sa profite de absenta unor nume importante din lotul lui Cristi Petre, insa Steaua nu uita ca in acest an din cele trei intalniri directe cu eternii rivali a castigat de fiecare data, doua succese inregistrandu-se chiar in fieful acestora.

Alaturi de cele doua intalniri programate in semifinale, sambata 26 noiembrie, ora 11:00, pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu va avea loc o partida de clasament in care se vor intalni Universitatea Cluj si Politehnica Iasi.

Programul semifinalelor Cupei Regelui:
Arena Zimbrilor: Stiinta Baia Mare-CSM Olimpia Bucuresti (26.11.2016, ora 13:00, Dolce TV)
-Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: Stiinta Baia Mare-CSM Olimpia Bucuresti 61-11(Cupa Romaniei), Stiinta Baia Mare-CSM Olimpia Bucuresti 53-25(SuperLiga CEC Bank), CSM Olimpia Bucuresti-Stiinta Baia Mare 7-38(Cupa Regelui, prima faza)

-Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Regelui:
Stiinta Baia Mare (In prima faza a competitei: Loc 1-6-5-0-1-166:73-24p, 4pb),
Eseuri marcate:25,
Eseuri primite:5,
Cel mai eficient marcator de eseuri: Taliauli Sikuea-4 reusite,
Cel mai eficient marcator de puncte: Samoa Luke-48(2e,16tr,2lp)

CSM Olimpia Bucuresti (In prima faza a competitei: Loc 7-6-1-0-5-107:194-5p, 1pb)
18-11 cu Timisoara Saracens in barajul de calificare pentru semifinale),
Eseuri marcate:12,
Eseuri primite:25,
Cel mai eficient marcator de eseuri: Marian Ispir-4 reusite,
Cel mai eficient marcator de puncte: Daniel Faasen-46(8tr,9lp,1dg)

Stadion Complex Ghencea:
Steaua Bucuresti-Dinamo Bucuresti (27.11.2016, ora 13:00,Dolce TV)
Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: Dinamo Bucuresti-Steaua Bucuresti 13-22(Cupa Romaniei) ; Dinamo Bucuresti-Steaua Bucuresti 21-27(SuperLiga CEC Bank), Steaua Bucuresti-Dinamo Bucuresti 27-11(Cupa Regelui, prima faza)

-Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Regelui:
Steaua Bucuresti(In prima faza a competitiei: Loc 3-6-4-0-2-155:101-19p ,3pb, 19-10 cu Universitatea Cluj in barajul pentru de calificare pentru semifinale)
Eseuri marcate:22,
Eseuri primite:15,
Cel mai eficient marcator de eseuri: Alexandru Porojan-4 reusite,
Cel mai eficient marcator de puncte: Florin Vlaicu-38(7tr,8lp)

Dinamo Bucuresti (In prima faza a competitiei: Loc 4-6-2-0-4-142:182-11p, 3pb,35-12 cu Politehnica Iasi in barul pentru calificarea in semifinale)
Eseuri marcate:18,
Eseuri primite:24,
Cel mai eficient marcator de eseuri:Liueli Simote-4 reusite,
Cel mai eficient marcator de puncte: Liueli Simote-73(4e,7tr,13lp)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile