Stiinta Baia Mare e prima finalista a Cupei Regelui

Stiinta Baia Mare e prima finalista a Cupei Regelui.

Disputata pe Arena Zimbrilor, in prima semifinala a Cupei Regelui , Stiinta Baia Mare a invins pe CSM Olimpia Bucuresti cu rezultatul de 48-20 dupa o partida spectaculoasa in care s-au marcat noua eseuri. Astfel zimbrii maramureseni s-au calificat in finala competitiei, asa cum o facusera si in editia inaugurala.

Profitand de avantajul terenului propriu, baimarenii au inceput in forta si deschiderea scorului s-a consemnat in minutul cinci dupa eseul marcat de John Leiataua. Samoa Luke a ratat transformarea, iar CSM Olimpia a redus diferenta prin Fahiua Siale din lovitura de pedeapsa, aceeasi procedura aducand din nou puncte in contul baimarenilor in minutul 12 cand scorul devenise 8-3.

In continuare partida s-a desfasurat sub semnul echilibrului si Fahiua Siale s-a mai afirmat o data din fata butului advers, iar Taniela Maravunawasawasa a vazut cartonasul galben, lovitura de pedepsa care a urmat fiind ratata de acelasi Fahiua Siale, de la o distanta considerabila insa, aproximativ 50 de metri.

Au urmat alte doua elimari temporare, Alexandru Tutunea, respectiv Constantin Pristavita, rugbyul in 14 convenind mai mult maramuresenilor care s-au instalat in jumatatea de teren adversa. Presiunea constanta a inaintarii acestora a dus la un eseu marcat de Razvan Ailenei, transformat de Samoa Luke.

La pauza scorul a fost de 13-6, in conditiile in care Fahiua Siale a mai ratat o tentativa de tinta, cinci minute dupa reluare conform aceluiasi scenariu cu efortul colectiv al inaintarii zimbrilor in prim-plan, Razavan Ailenei a reusit dubla personala, eseu transformat de Samoa Luke.

CSM Olimpia a raspuns cu incercarea lui Siokivahe Taufui, iar Marian Ispir a redus diferenta la 22-13. Aceasta a fost ultima incercare a tigrilor de a reveni in meci pentru ca Stiinta Baia Mare s-a dovedit mult mai proaspata pe final, iar Samoa Luke, Alexandru Bucur si Sione Fakaosilea au batut de trei ori defensiva CSM-ului pentru ca rezultatul sa devina 41-13.

Ultime doua reusite ale partidei au fost semnate de Tongia Makefu si Ovidiu Cojocaru, incercarea baimarenilor fiind transformata de Constantin Ene care astfel s-a retras din activitate dupa noua ani petrecuti in tricoul Stiintei Baia Mare.

Dupa acest succes cu rezultatul de 48-20, Stiinta Baia Mare s-a calificat in finala Cupei Regelui in care va intalni invingatoarea din partida Steaua Bucuresti-Dinamo Bucuresti

1 comment

  1. Pingback: Stiinta Baia Mare e prima finalista a Cupei Regelui — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *