Dinamo-CSM Olimpia, derby bucurestean in finala mica a Cupei Regelui

Sambata, 3 decembrie, pe Stadionul National Arcul de Triumf, in finala locurilor 3-4 din cadrul Cupei Regelui se vor intalni Dinamo Bucuresti si CSM Olimpia Bucuresti, invinsele din faza semifinalelor, iar daca in cazul alb-rosiilor este prima aparitie in aceasta ipostaza, tigrii revin pentru a-si apara medaliile de bronz cucerite anul trecut.

Pentru a ajunge pana in finala mica Dinamo Bucuresti a trebuit sa revina dupa un inceput al primei faze extrem de dificil, in care a avut de infruntat pe Timisoara Saracens si eterna rivala Steaua Bucuresti, partide din care nu s-a ales cu niciun punct, apoi insa victoriile cu Politehnica Iasi si Universitatea Cluj, respectiv punctele bonus au ajutat-o sa termine pe pozitia a patra. Aceasta pozitie, a patra, a insemnat practic dreptul de a disputa partida din barajul pentru calificarea in semifinale pe teren propriu, avantaj frunctificat de trupa lui Stefan Demici prin succesul categoric in fata Politehnicii Iasi.

In semifinale, Dinamo a jucat bine o repriza, dar a fost prea putin pentru a se impune pe terenul Stelei.

In ceea ce o priviste pe CSM Olimpia este o adevarata performanta accederea in semifinale, tigrii clasandu-se pe ultima pozitie dupa prima faza a competitiei cand nu au reusit sa-si treaca in cont decat o victorie, dramatica, chiar impotriva dinamovistilor, astfel ca barajul de calificarea in penultimul act se anunta ca fiind o misiune imposibilla. Totusi, reveniti la doar o saptamana in fieful campionilor en-titre, Timisoara Saracens, unde pierdusera fara a marca vreun eseu, bucurestenii au produs poate cea mai mare surpriza din ultimii ani impunandu-se acolo unde cu o asemenea isprava se mai poate lauda doar Stiinta Baia Mare.

Efortul depus insa si-a spus cuvantul si tigrii au cedat apoi in Maramures , acum avand sansa sa-si apere medaliile de bronz cucerite sezonul trecut in Cupa Regelui.

Anul acesta, Dinamo si CSM Olimpia s-au intalnit de trei ori, doua victorii revenind alb-rosilor, in Cupa Romaniei si SuperLiga CEC Bank, pentru ca in prima faza a Cupei Regelui, dupa o partida dramatica CSM-ul sa se impuna cu 40-39. Dinamo a condus atunci cu 20-6 , dar pana la pauza s-a facut 20-20, in partea secunda avantajul a trecut de partea tigrilor. Pe final, eseul lui Fili Lomani ar fi putut rescrie istoria jocului daca Liueli Simote nu rata transformarea.

Partida Dinamo Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti, finala locurilor 3-4 din cadrul Cupei Regelui va avea loc sambata, 3 decembrie, cu incepere de la ora 11:00 pe Stadionul National Arcul de Triumf si va putea fi urmarita in direct pe Rugby TV.

Stadionul National Arcul de Triumf
Finala locurilor 3-4: Dinamo Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti (ora 11:00)

-Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: CSM Olimpia Bucuresti-Dinamo Bucuresti 7-14(Cupa Romaniei), CSM Olimpia Bucuresti-Dinamo Bucuresti 25-33(SuperLiga CEC Bank), CSM Olimpia Bucuresti-Dinamo Bucuresti 40-39(Cupa Regelui, prima faza)

-Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Regelui:
Dinamo Bucuresti (In prima faza a competitiei: Loc 4-6-2-0-4-142:182-11p, 3pb,35-12 cu Politehnica Iasi in barajul pentru calificarea in semifinale, 27-30 cu Steaua in semifinale)
Eseuri marcate:21,
Eseuri primite:28,
Cei mai eficienti marcatori de eseuri:Liueli Simote si Fili Lomani-cate 4 reusite,
Cel mai eficient marcator de puncte: Liueli Simote-73(4e,7tr,13lp)

CSM Olimpia Bucuresti (In prima faza a competitei: Loc 7-6-1-0-5-107:194-5p, 1pb; 18-11 cu Timisoara Saracens in barajul de calificare pentru semifinale, 20-48 cu Stiinta Baia Mare in semifinale),
Eseuri marcate:14,
Eseuri primite:32,
Cel mai eficient marcator de eseuri: Marian Ispir-4 reusite,
Cel mai eficient marcator de puncte: Daniel Faasen-46(8tr,9lp,1dg)

 

1 comment

  1. Pingback: Dinamo-CSM Olimpia, derby bucurestean in finala mica a Cupei Regelui — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *