Dupa trei ani, o noua finala Stiinta Baia Mare-Steaua Bucuresti

Finala din acest an a Cupei Regelui le va avea ca protagoniste pe Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti, doua echipe care in ultimii zece ani au disputat partida cu trofeul pe masa de opt ori in campionat sau Cupa Romaniei, acesta fiind prima data cand zimbrii si militarii vor intra pe teren in ultimul act al celei mai noi competitii din peisajul rugbyului romanesc.

Stiinta Baia Mare a terminat in postura de lider prima parte a competitiei Cupa Regelui, astfel ca trupa lui Eugen Apjok a fost singura echipa calificata direct in semifinale, conform regulamentului de disputare. Zimbrii au invins Timisoara Saracens, dar au pierdut in Ghencea, pentru ca apoi tot banatenii sa le faciliteze accesul in fruntea clasamentului prin succesul in fata militarilor. Practic, lupta din prima faza a fost stransa si baimarenii au dovedit constanta fiind echipa care a adunat cele mai multe puncte bonus, in partidele cu principalele contracandidate defensiva lor cedand doar in doua randuri.

In semifinale desi au intalnit surpriza CSM Olimpia, zimbrii au confirmat victoria, incununata cu sapte eseuri, care vorbesc de la sine.

Parcursul Stelei a fost unul interesant, pentru ca ros-albastrii au inceput perfect cu patru victorii in tot atatea partide disputate, inclusiv succesul in fata Stiintei Baia Mare, pentru ca apoi sa vina infrangerea de la Timisoara si surpriza din Ghencea cand militarii au cedat in fata Politehnicii Iasi fiind nevoiti sa se multumeasca cu pozitia a treia in clasamentul final.

 Lipsita de aportul lui Viorel Lucaci, Ionut Dumitru, Florin Surugiu si Florin Vlaicu, convocati in echipa nationala pentru Steaua au urmat alte doua partide in care a avut nevoie de pragmatism, victoriile cu Universitatea Cluj si apoi eterenii rivali, Dinamo avand insa dincolo de rezultat, darul de a scoate la rampa si alti componenti ai lotului, cu o mentiune pentru tanarul Tudor Boldor, decisiv in disputa cu alb-rosii.

Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti s-au intalnit in acest an de trei ori si fata de cele petrecute in sezoanele anterioare bilantul general este favorabil bucurestenilor care s-au impus de fiecare data, toate partidele disputandu-se in Ghencea.

Ultima data cand zimbrii si miltarii au disputata o finala, se intampla in 2013, in cadrul Cupei Romaniei si atunci trofeul a revenit stelistilor tot dupa o partida gazduita in propriul fief.

Finala Cupei Regelui, Stiinta Baia Mare-Steaua Bucuresti va avea loc sambata, 3 decembrie, cu incepere de la ora 14:00, pe Stadionul National Arcul de Triumf si va putea fi urmarita in direct pe Dolce Sport si Rugby TV.

Stadionul National Arcul de Triumf, Finala locurilor 1-2: Stiinta Baia Mare-Steaua Bucuresti(ora 14:00)
-Finale in care s-au intalnit cele doua echipe: 2005-2006-Cupa Romaniei: Steaua-Baia Mare 41-12 2006-2007-Cupa Romaniei: Steaua-Baia Mare 14-13 2008-2009-Divizia Nationala: Baia Mare-Steaua 18-16 2010-Divizia Nationala: Baia Mare-Steaua 28-21 2010- Cupa Romaniei: Baia Mare-Steaua 13-6 2011- SuperLiga CEC Bank: Baia Mare-Steaua 24-12 2012- Cupa Romaniei: Baia Mare-Steaua 9-3 2013- Cupa Romaniei: Steaua-Baia Mare 17-10

-Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: Steaua Bucuresti-Stiinta Baia Mare 18-16(Cupa Romaniei), Steaua Bucuresti-Stiinta Baia Mare 29-24(SuperLiga CEC Bank), Steaua Bucuresti-Stiinta Baia Mare 16-8(Cupa Regelui, prima faza)
-Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Regelui:
Stiinta Baia Mare(In prima faza a competitei: Loc 1-6-5-0-1-166:73-24p, 4pb, 48-20 cu CSM Olimpia in semifinale),
Eseuri marcate:32,
Eseuri primite:7,
Cei mai eficienti marcatori de eseuri: Taliauli Sikuea si Razvan Ailenei –cate 4 reusite,
Cel mai eficient marcator de puncte: Samoa Luke-59(2e,20tr,3lp)

Steaua Bucuresti(In prima faza a competitiei: Loc 3-6-4-0-2-155:101-19p ,3pb, 19-10 cu Universitatea Cluj in barajul pentru de calificare pentru semifinale, 30-27 cu Dinamo in semifinale)
Eseuri marcate:26,
Eseuri primite:18,
Cel mai eficient marcator de eseuri: Alexandru Porojan-4 reusite,
Cel mai eficient marcator de puncte: Florin Vlaicu-38(7tr,8lp)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *