Stiinta Baia Mare a castigat Cupa Regelui editia 2016

Finala celei de-a doua editii a Cupei Regelui, competitie aflata sub Inaltul Patronaj Al Casei Regale disputata pe Stadionul National Arcul de Triumf a fost castigata de Stiinta Baia Mare, marmauresenii impunandu-se dramatic in fata celor de la Steaua Bucuresti cu rezultatul de 10-8.

Steaua a intrat mai bine in joc, insa posesia si superioritatea teritoriala a militarilor a fost contracarata de gramada baimarenilor care a dus la o prima lovitura de pedeapsa. Samoa Luke nu a gasit insa cadrul buturilor, distanta fiind de aproximativ 50 de metri, tot uvertura zimbrilor trimitand apoi un balon de urmarire pe care Adrian Apostol nu a reusit sa-l intercepteze in apropierea terenului de tinta advers.

Cu trecerea timpului Stiinta Baia Mare a preluat initiativa, insa defensiva ros-albastrilor nu a putut fi depasita nici de intrarile in forta ale lui Sione Fakaosilea, nici de rapiditatea lui Adrian Apostol, acesta din urma blocat in extremis, toate aceste actiuni ducand intr-un final la prima incercare a partidei, autor Bidzina Shamkharadze, dupa efortul inaintarii zimbrilor. Samoa Luke a transformat, iar Steaua a replicat imediat cu a incursiune a lui Sabin Stratila pentru ca mai tarziu dupa o margine la cinci metri de terenul de tinta al baimarenilor, Steaua sa initieze un mol care a l-a adus pe Eseria Vueti in situatia de a marca eseu. Florin Vlaicu a ratat transformarea, balonul lovind bara si la pauza, Stiinta Baia Mare avea un avantaj de 7-5.

In partea secunda s-a jucat pe contre, fiecare dintre cele doua echipe cautand sa dea lovitura decisiva, militarii printr-o noua incursiune a lui Sabin Stratila, maramuresenii prin John Leiataua. Cel care avea sa marcheze era insa Florin Vlaicu din lovitura de pedeapsa de la aproximativ 20 de metri lateral fata de butul advers.

Situatia baiamarenilor s-a ingreunat dupa ce Adrian Apostol a fost eliminat definitiv cu cartonas rosu, iar daca Steaua a insistat cu molul, respectiv patrunderea lui Robert Dascalu urmata de tentativa de dropgol nereusita a lui Florin Vlaicu, Samoa Luke a readus-o in avantaj pe Stiinta Baia Mare pentru un final dramatic.

Florin Vlaicu a avut de doua ori sansa sa incline balanta de partea Stelei, insa a ratat doua lovituri de pedeapsa, de la 50, respectiv 35 de metri, iar Stiinta Baia Mare desi a terminat in 13 jucatori partida, Mtya Dumani fiind trimis pe banca pedepselor , a reusit sa-si mentina fragilul avantaj pana la ultimul fluier al arbitrului.

Astfel Stiinta Baia Mare, dupa un sezon 2015 in care nu a cucerit niciun trofeu, iar in acest an a ratat finala Cupei Romaniei, isi trece in cont primul succes in cadrul Cupei Regelui, un trofeu care vine sa incununeze parcursul constant de care a dat dovada in acesta competitie.

Trofeul a fost inmanat castigatorilor de catre Alteta Sa Regala, Principale Radu care a si asistat la partida.

1 comment

  1. Pingback: Stiinta Baia Mare a castigat Cupa Regelui editia 2016 — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *