Robert Diaconescu a arbitrat meciurile de trial la nationalele de juniori ale SUA

Robert Diaconescu a arbitrat meciurile de trial la nationalele de juniori ale SUA.

Robert Diaconescu (33 ani), unul dintre cei mai valorosi arbitri romani, si-a inceput deja activitatea pe terenul de rugby in noul an. Aflat in vacanta  in Arizona (Statele Unite ale Americii), acolo unde sunt stabiliti parintii lui, acesta a fost invitat in cantonamentul nationalelor de U17 si U19 ale Statelor Unite, unde a arbitrat meciuri de trial la care au participat 160 de sportivi.

Mai mult, seful arbitrilor din Arizona, Mike Lyons l-a desemnat pe arbitrul constantean sa oficieze si meciul de seniori din Divizia 2 intre Arizona State University si Grand Canyon University, programat pe 15 ianuarie.

Baza de pregatire in care a stat Robert Diaconescu se afla la Casa Grande, la aproximativ 100 de mile de Phoenix, fiind o fosta baza militara cu 20 de terenuri de pregatire, hotel, piscina, sali de forta, aici pregatindu-se echipele nationale ale SUA, din mai multe sporturi. In prima zi, acesta a arbitrat meciurile de trial la categoria U19, apoi cateva meciuri de rugby 7, totul urmat de o analiza video, in timpul careia antrenorii au cerut anumite explicatii cu privire la deciziile luate pe teren. Ziua s-a incheiat cu cateva partide arbitrate la nivel de U17. Cea de-a doua zi a prezentei in cantonament i-a adus si intalnirea cu unul dintre oficialii rugbyului american, antrenorul federal Dan Payne, cel care s-a aflat alaturi de „Eagles” la meciul test disputat impotriva Romaniei in luna noiembrie, la Bucuresti.

„A fost impresionant pentru mine modul de organizare, faptul ca cele mai mici detalii erau puse la punct, seriozitatea de care dau dovada , obiectivele pe care si le propun, si nu in ultimul rand disciplina. M-am bucurat ca prestatia mea a fost apreciata si ca urmare am fost solicitat sa arbitrez si un meci de seniori. Este o experienta importanta pentru mine pentru ca pot cunoaste astfel si alte culturi rugbistice si ca pot arata ca nivelul arbitrajului din Romania este ridicat. Imi doresc ca in acest an sa progresez de la meci la meci, sunt constient ca principalul mei concurent sunt eu si voi munci mai mult pentru a ajunge mai sus”, a declarat Robert Diaconescu.

Robert Diaconescu nu se afla la prima experienta ca arbitru peste Ocean, el oficiind anul trecut in ianuarie, tot in Arizona, un meci de promovare in Divizia 1 seniori, intre Tempe – Red Mountains, dar si trei partide de juniori, in Youth League.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile