CSM Stiinta Baia Mare a inceput antrenamentele pentru SuperLiga

Castigatoarea Cupei Regelui, CSM Stiinta Baia Mare s-a reunit la inceputul acestei saptamani. Condusi de antrenorul secund, Vasile Lucaci, „zimbrii” au facut primele antrenamente, urmand a se pregati in perioada urmatoare pe plan local.

„In aceasta saptamana accentul este pus pe acomodarea la efort, iar baietii vor sustine si o serie de teste fizice. Din fericire, nu au facut excese in aceasta vacanta, s-au prezentat foarte bine la reunire. De saptamana viitoare vom incepe antrenamentele, in functie de starea vremii acestea urmand a se face in sala sau afara. Ne vom pregati in Baia Mare si incercam sa avem si cateva meciuri cu echipele care sunt apropiate ca distanta de noi, deocamdata suntem la nivel de discutii. Atmosfera este foarte buna, am terminat anul cu un trofeu care a venit sa rasplateasca toata munca depusa. Moralul tuturor este pozitiv si suntem pregatiti pentru un nou an competitional”, a declarat Vasile Lucaci.

De luni,  23 ianuarie, lotul se va afla in formula aproape completa, urmand sa se alature „zimbrilor” prezenti deja in pregatire si jucatorii straini. Antrenorul principal al gruparii, Eugen Apjok si jucatorii Cristian Chirica si Mihai Lamboiu se afla in cantonament cu Romania U20.

Stiinta Baia Mare are convocati cinci jucatori la echipa Romaniei pentru meciurile din Rugby Europe Championship, doi dintre acestia avand 20 de ani: Cristian Chirica si Andrei Iurea. „Pentru noi este o mare bucurie convocarea celor doi. Sunt jucatori tineri, cu potential, care au facut un prim pas de la juniori la meciurile din SuperLiga, ca acum sa faca inca un pas mare spre echipa nationala. Ne bucuram ca vor vedea ce inseamna o experienta de pregatire si de joc la acest nivel si mai ales ca antrenorii lotului national au incredere in ei si le-au dat aceasta sansa”, a spus Lucaci.

Returul SuperLigii CEC Bank va debuta la sfarsitul lunii martie. In etapa a VIII-a, Baia Mare va intalni in deplasare, pe Politehnica Iasi. Dupa turul competitiei, maramuresenii se afla pe locul trei al ierarhiei, cu 21 de puncte, cu trei mai putine fata de Timisoara Saracens si Steaua.

1 comment

  1. Pingback: CSM Stiinta Baia Mare a inceput antrenamentele pentru SuperLiga — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *