Vicecampioana nationala cu CSM Pascani, Loredana Juncanariu e capitanul nationalei de junioare:”Nu voi renunta la visele mele”

Loredana Elena Juncanariu practica rugby-ul de trei ani, joaca la CSM Pascani si se antreneaza cu echipa CS Politehnica Iasi. Eleva la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iasi, la nici 17 ani face parte din lotul national de junioare, al carei capitan este. „Mesagerul de Neamt”, sub semnatura lui Ciprian Traian Sturzu, publica un articol „Rugby la feminin” despre Loredana care si-a facut din sport un mod de viata.

„Loredana sta cu familia – parintii, sora si fratele – numai in weekend. In timpul saptamanii, locuieste intr-un camin de sportivi, din Campusul Studentesc ”Tudor Vladimirescu”. Zilele ii sunt bine programate: dimineata merge la scoala, iar dupa-amiaza la antrenamente.

”Odata cu schimbarea echipei, m-am mutat la Iasi, pentru a face pasul spre seniorat. Acum aproximativ 3 ani, am indraznit sa practic un sport pe care pana si baietii il vad ca fiind unul dur. Nebunia de a face ceva diferit decat restul celor din jurul meu m-a facut sa iau aceasta decizie, dupa o prezentare a acestui sport, facuta de antrenorul Eusebiu Popa. Pentru ca rugby-ul este perceput gresit si asociat cu fotbalul american, la inceput, parintii mei nu au fost de acord ca eu sa practic acest sport. Totusi, mergeam la antrenamente fara să le zic. Cand au aflat ca inca merg la antrenamentele de rugby si ca vin acasa fericita si mandra de mine, au decis sa ma sustina pe viitor”, a spus Loredana pentru „Mesagerul de Neamt”.

Loredana a inceput rugbyul sub indrumarea antrenorului Eusebiu Popa, in cadrul echipei RC Venus Piatra Neamt. „Eu nu vad de ce ar fi doar un sport pentru barbati. Rugby-ul dezvolta calitati, precum spiritul de echipa, intelegerea, cooperarea si respectul fata de colegi si adversari. Pe mine, toate aceste calitati m-au ajutat sa ma descopar”, spune ea.

A fost convocata la lotul national de junioare, fiind apoi cooptata in lotul echipei CSM Pascani, cu care a castigat in acest sezon titlul de vicecampioana nationala: ”In urma unei convocari la lotul national de junioare, am avut sansa de a pleca la o echipa cu istorie in rugbyul feminin, CSM Pascani, sub indrumarea antrenorului Neculai Tarcan, cu care, anul acesta, am iesit vicecampioana in cadrul Campionatului National de rugby in 7 junioare. Desi fac parte din echipa CSM Pascani, eu locuiesc alaturi de jucatoarele de la CS Politehnica Iasi, cu care ma si antrenez, sub indrumarea aceluiasi antrenor Neculai Tarcan, pentru a fi mult mai lejera trecerea de la junioare la senioare. Antrenamentele alaturi de senioare ma ajuta sa acumulez mult mai multe informatii despre acest sport”, spune Loredana.

Loredana isi imparte timpul intre scoala, lectii, antrenamente si invatatul pentru Bacalaureat. ”In urma unei actiuni a Federatiei de Rugby, s-a decis sa se faca un lot de junioare, la care am fost convocata, pentru a participa in cadrul unui turneu international sub indrumarea antrenorilor Dumitru Claudiu si Gabriela Lepciuc. Am fost mandra sa fiu aleasa de antrenori, sa-mi ajut echipa din pozitia de capitan. La acest turneu, am luat locul I, dupa o finala sustinuta impotriva Republicii Moldova. Imi doresc mult sa fac parte din lotul CS Politehnica Iasi si din lotul national de senioare al Romaniei. Dar, pana acolo, mai este de munca…! Oricum, nu voi renunta la visele mele si as face orice sacrificiu ca sa-mi ating telul”, a spus ea pentru „Mesagerul de Neamt”.

Tot articolul il puteti citi aici:

FOTO: Mesagerul de Nemt

1 comment

  1. Pingback: Vicecampioana nationala cu CSM Pascani, Loredana Juncanariu e capitanul nationalei de junioare:”Nu voi renunta la visele mele” — Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *