Se reiau partidele din DNS cu prima etapa a returului sezonului regulat

Se reiau partidele din DNS cu prima etapa a returului sezonului regulat

Sambata, 25 martie, se reiau partidele din cel de-al doilea esalon valoric, Divizia Nationala de Seniori, in prima etapa a returului sezonului regulat cea mai stransa disputa anuntandu-se cea de pe stadionul Unirea din Suceava, unde gazdele CSM  Bucuvina vor intalni pe RC Barlad.

A existat un prolog al acestui retur, intr-o partida restanta din etapa a V-a, Stejarul Buzau a invins pe CSU AV Arad cu rezultatul de 20-8, eseurile marcate de Andrei Gongu, Alexandru Basceanu si Alin Dumitrace fiind insuficiente pentru obtinerea bonusului ofensiv, totusi un succes care ii mentine pe elevii lui Costica Mersoiu in careul de asi al competitiei.

Dupa desfasurarea partidelor din prima parte a sezonului, in toamna anului trecut, liderul clasamentului este CS Navodari care a reusit un parcurs foarte bun, in sapte partide disputate trupa de la malul marii avand sase victorii si o singura infrangere, in deplasare la Petrosani, pe terenul campionilor en-titre.

CS Navodari se va deplasa la Sanicolau, echipa gazda, CSU AV Arad, cum aminteam mai sus, si-a facut deja incalzirea, totusi acestora le va fi foarte greu in fata unei echipe care are un avans de sapte puncte fata de principalele urmaritoare din clasament, cinci dintre victoriile elevilor antrenati de Cornel Suciu si Cristian Husea in tur fiind cu bonus ofensiv.

Aflata pe pozitia secunda, campioana editiei trecute, Stiinta Petrosani va incepe returul cu o deplasare la Cluj-Napoca unde o va intalni pe CS Manastur, de care debutul sezonului a dispus pe propriul teren cu 71-10. CS Manastur a acumulat pana in prezent o singura victorie, in fata aradenilor, in timp ce studentii din Valea Jiului au contabilizat cinci succese, cea mai importanta victorie fiind in fata liderului.

Stejarul Buzau se va afla pentru a doua oara consecutiv in fata propriilor suporteri, dupa victoria din partida resatanta cu CSU AV Arad, de aceata data adversara numindu-se RCM Galati. Se anunta o partida interesanta, cu buzoienii pe pozitia a patra si echipa de la malul Dunarii in speranta revenirii la evolutiile din sezonul trecut cand s-a ales cu medaliile de bronz ale DNS.

Revelatia turului de campionat, CSM Bucovina Suceava , aflata pe treapta  a treia a clasamentului va primi vizita celor de la RC Barlad, locul cinci in momentul de fata, la un ecart de sase puncte de pozitia a patra care asigura prezenta in Play-Off. Va fi cu siguranta un prilej pentru suceveni de a arata ca-si isi merita locul in careul de asi, in timp ce barladenii vor dori sa recupereze terenul pierdut in tur, astfel ca partida de pe stadionul Unirea se anunta un adevarat derby.

Programul partidelor din etapa a VIII-a :
25 martie 2017, ora 10:00, Stadion Sanucolau: CSU AV Arad-CS Navodari
25 martie 2017, ora 12:00, Stadion Constructorul: Stejarul Buzau-RCM Galati
25 martie 2017, ora 13:00, Stadion Unirea: CSM Bucovina Suceava-RC Barlad
25 martie 2017, ora 16:00, Stadion Iuliu Hatieganu: CS Manastur-Stiinta Petrosani

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile