RCM Galati e performera primei etape a returului din Divizia Nationala de Seniori

Etapa a VIII-a, prima a returului sezonului regulat din Divizia Nationala de Seniori, a programat partide interesante, in cele patru dispute, trei victorii revenind oaspetilor, marea surpriza fiind succesul celor de la RCM Galati la Buzau, singura reusita a gazdelor apartinand Bucovinei Suceava in fata echipei RC Barlad.

Liderul clasamentului, CS Navodari nu a avut probleme in a se impune pe stadionul din Sanicolau in fata gazdelor, CSU AV Arad, trupa de la malul marii fiind singura care a obtinut si bonusul ofensiv in aceasta runda. Rezultatul final a fost de 54-15 in favoarea celor de la CS Navodari pentru care pe lista marcatorilor de eseuri si-au trecut numele Petru Zapan dubla,Nicu  Ignea dubla, Alexandru Trandafir, Gheorghe Grigoras,Mihai Comanici si Onal Agiacai.

Stiinta Petrosani continua sa ramana pe pozitia secunda a ierarhiei celui de-al doilea esalon valoric dupa victoria cu 27-20 in deplasare la CS Manastur. Gazdele au dat o replica curajoasa campionilor en-titre care s-au impus gratie celor cinci eseuri marcate de Remus Zaharescu dubla, Marius Chiriac, Adrian Mihalachi si Mirel Popescu.

CSM Bucovina Suceava continua parcursul bun din tur, elevii lui Constanton Vlad trecandu-si in cont o noua victorie, 20-14 in fata celor de la RC Barlad. Victoria sucevenilor s-a conturat prin cele patru eseuri avandu-i ca autori pe Stefan Stefaroi dubla, Andrei Manole si Octavian Scolobiuc, pentru barladeni Justian Tacel si Alin Andrei izbutind cate o incercare, ambele transformate de Marius Chitu.

Surpiza etapei s-a consemnat la Buzau acolo unde echipa gazda Stejarul a fost invinsa cu 27-17 de RCM Galati care in tur nu obtinuse dacat un succes. Aripa galatenilor Mihai Gheorghies marcat un hattrick, Cristi Boboc, respectiv Ionut Cosmiuc depasind si ei cate o data defensiva adversa. Pentru Stejarul Buzau au marcat Teodor Nitu si Cornel Tatu cate un eseu, Teodor Nitu remarcandu-se si din fata butului cu doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Articol scris de Marius Raczek

1 comment

  1. Pingback: RCM Galati e performera primei etape a returului din Divizia Nationala de Seniori — Rugby Club Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *