Cifrele etapei a VIII-a: etapa oaspetilor in SuperLiga CEC Bank

Etapa a VIII-a, prima a returului sezonului regulat, a fost una a oaspetilor care s-au impus in toate cele trei partide disputate, o runda in care s-au consemnat 18 eseuri, Steaua, care a revenit in fruntea clasamentului si Stiinta Baia Mare obtinand bonusul ofensiv iar Dinamo bonificatia defensiva.

Asa cum se anunta, partida dintre Dinamo Bucuresti si CSM Bucuresti a fost cea mai echilibrata disputa respectandu-si statutul de derby al etapei si al Capitalei. Dinamo a pierdut dramatic, desi a avut sansa victoriei in piciorul lui Simote Liueli care a ratat incredibil si astfel trupa lui Stefan Demici a fost nevoita sa se multumeasca cu bonusul defensiv.

In celelalte doua partide, favoritele, Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare s-au impus fara emotii, ambele cu bonus ofensiv, pe fondul unui adevarat recul al Universitatii Cluj, respectiv Politehnica Iasi care se confrunta cu probleme de lot, dar si organizatorice. Spre lauda lor, studentii clujeni au reusit macar o repriza sa lupte de la egal cu ros-albastrii, astfel se explica si faptul ca in lipsa punctelor in clasament, Alexadru Banu a primit titlul onorofic de jucator al meciului.

Cu cele 18 eseuri consemnate, etapa a VIII-a a fost cea mai prolifica din acest sezon dupa runda a V-a (cand s-au marcat 19 incercari). Daca niciun jucator nu a reusit sa-si treaca de mai multe ori numele pe lista marcatorilor, in schimb, aflati la debutul in SuperLiga CEC Bank, tigrii Moa Maliepo si George Suluashvili s-au prezentat cu cate o incercare pe stadionul Florea Dumitrache.

Tendinta din etapele precedente, in ceea ce priveste posturile care s-au remarcat in marcarea eseurilor si a continuat si in aceasta runda, cele mai multe le-au reusit flankerii si aripile, inaintarea contribuind la un total de noua finalizari in terenul de tinta, prin care devanseaza liniile dinapoi care si-au trecut in cont sapte reusite.

Cel mai eficient marcator de puncte a fost Taniela Maravunawasawasa, care pentru a doua oara in acest sezon a inscris 23 de puncte intr-un meci, anterioara “isprava” reusind-o in etapa a IV-a cand impotriva CSM-ul a contabilizat acelasi bilant, un eseu, sase transformari si doua lovituri de pedeapsa.

De altfel legiunea straina din SuperLiga CEC Bank a fost la inaltime in aceasta etapa, alaturi de Taniela Maravunawasawasa, desemnat si jucatorul meciului, alti 31 de jucatori  straini aflandu-se pe teren, acestia contribuind la marcarea unui total de sapte eseuri si 72 de puncte.
 
Cifrele Etapei a VIII-a se prezinta astfel:
Numar partide: 3
-3 victorii ale oaspetilor
-2 puncte bonus ofensiv (Steaua Bucuresti, Stiinta Baia Mare)
-1 punct bonus defensiv (Dinamo Bucuresti)

Numar de eseuri: 18
-4 de partea gazdelor, 14 de partea oaspetilor
-9 cu aportul inaintarii, 7 cu aportul liniilor dinapoi, 2 eseuri de penalizare (Pilieri-1, Taloneri-2, Linia a doua-2, Flankeri-3, Inchizatori-1,Mijlocasi la gramada-0,Mijlocasi la deschidere-0,Centri-1,Aripi-4,Fundasi-2)
-Cea mai productiva echipa: Stiinta Baia Mare-6 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: Steaua Bucuresti –niciun eseu primit
-Cele mai multe puncte marcate: Taniela Maravunawasawasa-23(1e,6tr,2lp)

Titlul de jucator al meciului:Mihai Adascalitei(Dinamo Bucuresti), Alexandru Banu(Universitatea Cluj) si Taniela Maravunawasawasa(Stiinta Baia Mare)
Jucatorul etapei: Mihai Adascalitei (Dinamo)
Cartonase galbene: 4
Cartonas rosu: 0
Jucatori straini: 32( Bilant general: 7 eseuri, 72 de puncte)

1 comment

  1. Pingback: Cifrele etapei a VIII-a: etapa oaspetilor in SuperLiga CEC Bank — Rugby Club Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *