Dinamo castiga in fata Universitatii Cluj si revine pe pozitia a IV-a in clasament

Epilogul etapei a X-a din SuperLiga CEC Bank avut loc pe stadionul Florea Dumitrache, acolo unde s-au intalnit Dinamo Bucuresti si Universitatea Cluj, dupa o partida indarjita alb-rosii reusind sa se impuna cu rezultatul de 34-10, bonusul ofensiv in contul acestora venind in urma jocului prestat in ultimul sfert de ora.

Universitatea Cluj a deschis scorul in urma unui dropgol, autor Ovidiu Melniciuc, dar Dinamo Bucuresti a trecut repede in avantaj cu eseul lui Paula Kata care a trecut in viteza prin defensiva alb-negrilor. Tudorel Bratu a ratat transformarea, timitand balonul in bara si rezultatul de 5-3 s-a mentinut pana in minutul 32.

Pe fodul unui joc indarjit, cu initiativa apartinand dinamovistilor care insa s-au izbit de o aparare atenta a studentilor, tabela de marcaj avea sa se modifice tot dupa o reusita a lui Paula Kata care a finalizat efortul colectiv al inaintarii in urma unui mol de margine. Tudorel Bratu a transformat si la pauza Dinamo conducea cu 12-3.

Repriza secunda a inceput cu Universitatea Cluj in inferioritate numerica, Csaba Gal vazand cartonasul galben inainte de pauza, chiar si in aceste conditii studentii au dat o replica pe masura si dupa ce Ovidiu Melniciuc a irosit o tentativa de tinta, Tudorel Bratu a marit ecartul din lovitura de pedeapsa.

Si Fili Lomani a fost trimis pe banca pedepselor, clujenii au ramas in jumatatea de teren a gazdelor, insa nu au reusit sa concretizeze in puncte avantajul teritoriel, Ionut Mazare ratand si el din pozitie buna o lovitura de pedeapsa. Istoria meciului avea sa se scrie in ultimele 15 cand Dinamo a reusit sa inscrie trei eseuri si sa-si treaca in cont bonusul ofensiv.

Mai intai, Doru Dragos a marcat dupa o presiune a inaintarii, apoi Simote Liueli a facut o cursa de aproximativ 50 de metri, tot el aflandu-se la finalizare in urma unei actiuni a tresferturilor dinamoviste, ultima reusita a partidei fiind incercarea de onoare a alb-negrilor, autor Vasile Dragos.

In urmatoarea etapa Dinamo Bucuresti va sta in timp ce Universitatea Cluj va avea o misiune extrem de dificila in fata Politehnicii Iasi intr-un adevarat derby pentru evitarea ultimei pozitii in clasamentul sezonului regulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *