CIFRELE ETAPEI. Victorii ale favoritelor in etapa a X-a din SuperLiga CEC Bank

Etapa a X-a din SuperLiga CEC Bank a consemnat victorii ale favoritelor care s-au impus in toate cele trei partide disputate cu bonus ofensiv, aceasta fiind cea mai prolifica runda a editiei 2016-2017 in privinta numarului de eseuri marcate, in total consemnandu-se 23 de finalizari in terenul de tinta, mai mult de jumatate dintre acestea avand ca autori jucatori de pe liniile dinapoi.

Steaua Bucuresti si-a continuat parcursul fara greseala din retur si a obtinut a treia victorie cu bonus ofensiv, astfel ca, cel putin pana cand Timisoara Saracens isi va disputa partida restanta, militarii continua sa ramana in fruntea clasamentului. Politehnica Iasi, asa cum ne-a obisnuit, a dat o replica curajoasa ros-albastrilor aducandu-si cu prisosinta aportul la spectacolul din teren, in ciuda infrangerii la scor.

La prima partida din returul acestei editii de campionat, Timisoara Saracens si-a atins obiectivul de a-si lua revansa pentru infrangerea suferita in tur, in fata celor de la CSM Bucuresti. A fost un joc inceput in forta de banateni, dar tigrii au avut cateva momente foarte bune, in cele din urma diferenta fiind facuta de inaintarea timisorenilor si sclipirile noilor achizitii, Ratu Seniloli si Michael Stewart sau precizia lui Jack Umaga.

In ciuda difentei de scor si a punctului bonus ofensiv, Dinamo s-a impus greu in fata ambitioasei echipe a Universitatii Cluj, desprinderea venind pe final cand studentii ardeleni au cazut fizic. Laurentiu Melinte i-a strans bine pe alb-rosii in jurul sau, pe lista marcatorilor trecndu-si numele ca de atatea ori puternicul Paula Kata si inventivul Simote Liueli.

A fost o etapa prolifica din perspectiva marcarii eseurilor, cele 23 de reusite plasand acesta runda pe prima pozitie in ierarhia acestei editii de campionat. Liniile dinapoi s-a remarcat cu 14 finalizari in terenul de tinta, la debutul in SuperLiga CEC Bank, Ratu Seniloli, dubla si Michael Stewart trecandu-si numele pe lista marcatorilor.

Cele mai multe puncte in acesta etapa le-a reusit Jack Umaga, 15, un eseu si cinci transformari, in clasamentul general conducand Florin Vlaicu (93 de puncte), urmat de Daniel Faasen (76 de puncte) si Simote Liueli (75 de puncte).

In cele trei partide au fost prezenti pe teren un numar de 30 de jucatori straini care au marcat in total 13 eseuri, un record in actualul seozn al primului esalon valoric si un total de 71 de puncte.

Cifrele Etapei a X-a se prezinta astfel:
Numar partide: 3
-2 victorii ale gazdelor, 1 victorie a oaspetilor
-3 puncte bonus ofensiv(Steaua Bucuresti, Timisoara Saracens, Dinamo Bucuresti)
Numar de eseuri: 23
-14 de partea gazdelor, 9 de partea oaspetilor
-9 cu aportul inaintarii, 14 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-0, Taloneri-2, Linia a doua-2, Flankeri-3, Inchizatori-2, Mijlocasi la gramada-3, Mijlocasi la deschidere-3,Centri-3,Aripi-1,Fundasi-4)
-Cea mai productiva echipa: Timisoara Saracens-7 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: Dinamo Bucuresti –un eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Tei Semisi(Politehnica Iasi), Ratu Seniloli(Timisoara Saracens),Daniel Faasen(CSM Bucuresti) si Simote Liueli(Dinamo Bucuresti)-cate 2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Jack Umaga(Timisoara Saracens-15(1e,5tr)
Titlul de jucator al meciului:Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti), Jack Umaga(Timisoara Saracens) si Paula Kata(Dinamo Bucuresti)
Cartonase galbene: 7
Cartonas rosu: 1
Jucatori straini: 30 ( Bilant general: 13 eseuri, 71 de puncte)

Articol scris de Marius Raczek

1 comment

  1. Pingback: CIFRELE ETAPEI. Victorii ale favoritelor in etapa a X-a din SuperLiga CEC Bank — Rugby Club Arlechinii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *