Politehnica Iasi se impune la Cluj, pe finalul meciului

In meciul care a deschis etapa a XI-a a SuperLigii CEC Bank s-au intalnit ultimele doua clasate, U Cluj si Politehnica Iasi. La finalul partidei, s-au impus iesenii , gratie unui eseu marcat cu cateva minute inainte de final, scor de 24-23 (7-20).

Disputat pe terenul Iuliu Hatieganu, meciul dintre U Cluj si Politehnica Iasi a avut doua reprize diferite. Clujenii au inceput in forta partida, dominand prima parte a intalnirii. Astfel, in minutul 3, Romulus Boar a culcat balonul in terenul de tinta, finalizand o frumoasa actiune cu molul. Transformarea eseului, de catre Ovidiu Melniciuc, a facut ca scorul sa arate 7-0. Sase minute mai tarziu, gazdele si-au dublat avantajul prin incercarea lui Taniela Halafihi, transformata de Melniciuc. Elevii lui George Sava nu au abandonat luptat si au atacat, reusind printr-o actiune a pachetului de inaintare sa marcheze eseu, prin pilierul Vasile Balan, transformata de Daniel Plai (min.20, 14-7). Desi au mai fost cateva ocazii de ambele parti, cei care au reusit sa marcheze, au fost clujenii, care s-au desprins 20-7, prin cele doua penalitati reusite de Ovidiu Melniciuc.

In partea secunda, iesenii au fost mai pragmatici in joc si au reusit sa finalizeze, la 10 minute dupa reluare, o actiune, in terenul de tinta al Clujului, prin Stefan Drusca, 20-12. Ardelenii au raspuns imediat printr-o penalitate a lui Melniciuc, 23-12. Apoi, incet incet, iesenii au preluat conducerea jocului, reusind sa marcheze doua eseuri, prin Semisi Tei si Atelea Moa. Transformarea utimului eseu, aproape de terminarea timpului regulamentar a adus si victoria Iasi-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *