Victorie importanta pentru Bucovina Suceava la Petrosani

Etapa a XII-a din Divizia Nationala de Seniori, a consemnat trei victorii ale oaspetilor si una a gazdelor, cel mai important succes reusindu-l CSM Bucovina Suceava pe terenul campionilor en-titre, Stiinta Petrosani, in timp ce liderul CS Navodari s-a impus in fata celor de la RC Barlad dupa o partida spectaculoasa cu 15 eseuri marcate.

Sigura victorie a gazdelor din etapa a XII-a contand pentru Divizia Nationala de Seniori a fost reusita de liderul CS Navodari care a trecut de RC Barlad cu rezultatul de 55-38 dupa o partida extrem de spectaculoasa in care s-au consemnat nu mai putin de 15 eseuri.  Barladeni au avut o perioada buna de joc in debutul partii secunde cand diferenta a fost de numai 36-33 in favoarea gazdelor.

Pentru CS Navodari au marcat Ionut Puisoru, Ionut Prodansi  Iulian Zapan, toti cate o dubla, Nicu Ignea, Constantin Gheara si Marian Nita, cate un eseu, cele cinci transformari fiind reusite de Nicu Ignea si Alexandru Trandafir. De partea barladenilor, George Matase a semnat doua eseuri, cate o incercare izbutind Tachel Justian, Mihai Banu, Mihai Anichitoae si Marius Tei.

In economia clasamentului final al sezonului regulat o victorie extrem de importanta a obtinut CSM Bucovina Suceava pe terenul campionilor en-titre, Stiinta Petrosani. Gazdele au condus cu eseul lui Florin Tandea, iar apoi au mentinut avantajul cu incercarea lui Daniel Ivan. Reusitele jucatorilor Iulian Catea si Constantin Varvaroi i-au mentinut in joc pe sucevenii care au dat lovitura in final si s-au impus cu 17-15 gratie penalitatii concretizate de Sabin Cretu.

Lupta pentru pozitia secunda va fi extrem de interesanta, iar numele echipei se va decide probabil in ultima etapa, CSM Bucovina Suceava fiind nevoita sa-si aperea avantajul fata de Stejarul Buzau. In acesta etapa si Stejarul Buzau s-a impus tot in deplasare pe terenul celor de la CSU AV Arad, rezultat 30-12, cu cinci eseuri marcate trupa lui Costica Mersoiu trecandu-si in cont si bonusul ofensiv.

CS Manastur a pierdut dramatic partida de pe propriul teren cu RCM Galati. Cu o echipa tanara, clujenii au avut avantaj de 13-10 pana in ultimul minut cand echipa de la malul Dunarii a marcat eseul victoriei, care a si fost transformat, astfel ca RCM Galati s-a impus cu rezultatul de 17-13.

Foto: Stiinta Petrosani Rugby Facebook
Articol scris de Marius Raczek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *