CIFRELE ETAPEI Victorii cu bonus ofensiv pentru favorite in etapa a XIII-a din SuperLiga

In etapa a XIII-a din SuperLiga CEC Bank, penultima a sezonului regulat, favoritele s-au impus, toate cele trei echipe, in ordinea ierarhiei la zi, Steaua Bucuresti, Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare ramase in lupta pentru prima pozitie a clasamentului trecandu-si in cont victorii cu punct bonus ofensiv.

Stiinta Baia Mare a marcat cele mai multe eseuri in acesta etapa, zece la numar fara a primi vreunul in partida de pe terenul Universitatii Cluj si in momentul de fata se afla la egalitate de puncte cu Timisoara Saracens, care de asemenea cu sase incercari marcate a invins, tot in deplasare pe Dinamo Bucuresti.

Ca un aspect ce trebuie subliniat, in ambele dispute amintite mai sus ca “Jucator al meciului” au fost desemnati doi tineri de perspectiva, Andrei Iurea din tabara zimbrilor, care a fost si capitanul baimarenilor la Cluj-Napoca, respectiv Marius Simionescu ajuns deja la cea de-a doua nominalizare in acest sezon si care chiar daca nu a marcat de acesta data l-a inlocuit cu succes pe Catalin Fercu in rolul de fundas.

De acum calculele sunt simple atat pentru Stiinta Baia Mare, cat si pentru Timisoara Saracens, miercuri pe Arena Zimbrilor ambele fiind nevoite sa joace la victorie in partida restanta din etapa a IX-a daca isi doresc o calificare directa in semifinalele SuperLigii CEC Bank.

Steaua Bucuresti s-a impus si ea cu bonus ofensiv in fata celor de la CSM Bucuresti, miltarii insa dupa ce au condus ostilitatile in cea mai mare parte a sezonului regulat mai mult ca sigur vor trebui sa se multumeasca cu pozitia secunda si un joc de baraj pe propriul teren pentru accederea in penultimul act al competitiei.

Si partida din Ghencea a iesit in evidenta un jucator tanar, Bogdan Doroftei, desemnat “Jucatorul meciului”, siguranta acestuia precum si intrarile in forta alaturi de prestatiile “veteranilor” Florin Ionita si Ionut Dumitru au inclinat balanta in derbyul Capitalei. Iesirea la rampa a lui Bogdan Doroftei intr-o echipa cu atatea nume merita cu prisosinta si titlul onorific de “Jucator al etapei”.

A fost o etapa prolifica din perspectiva numarului de incercari marcate, 22 la numar, nu mai putin de patru jucatori reusind cate o dubla, dintre acestia Alexandru Tigla egalandu-l in topul marcatorilor pe ieseanul Atelea Moa cu 7 reusite. Un alt jucator care s-a impus in ultimele runde este Manumua Tevita, aflat la a doua dubla consecutiva, in acest moment centrul banatenilor fiind cel mai bun marcator la acest capitol pentru Timisoara Saracens.

Mai mult chiar, Manumua Tevita a marcat si cele mai multe puncte in etapa a XIII-a, alaturi de cele doua eseuri acesta asumandu-si la un moment dat, pe fondul ratarilor colegului sau Stefano Hunt, rolul de transformer, ipostaza din care si-a trecut in cont trei transformari.

In cele trei partide pe teren s-au aflat un numar de 32 de jucatori straini, dintre care doua deburi Livinai Tuikacau si Christo Bezuidenhout, ambii la CSM Bucuresti, care au marcat cinci eseuri si un total de 31 de puncte, acesta fiind a patra etapa din acest sezon cand niciunul dintre ei nu a reusit sa obtina titlul de “Jucatorul meciului”.

Cifrele Etapei a XIII-a se prezinta astfel:
Numar partide: 3
-1 victorie a gazdelor, 2 victorii ale oaspetilor
-3 puncte bonus ofensiv(Stiinta Baia Mare,Timisoara Saracens, Steaua Bucuresti)
Numar de eseuri: 22
-5 de partea gazdelor, 17 de partea oaspetilor
-10 cu aportul inaintarii, 11 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare (Pilieri-2, Taloneri-3, Linia a doua-2, Flankeri-2, Inchizatori-1,Mijlocasi la gramada-3,Mijlocasi la deschidere-0,Centri-5,Aripi-3,Fundasi-0)
-Cea mai productiva echipa: Stiinta Baia Mare-10 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: Stiinta Baia Mare-niciun eseu primite
-Cele mai multe eseuri marcate: Alexandru Tigla(Stiinta Baia Mare), Florin Bardasu(Stiinta Baia Mare), Alexandru Bucur(Stiinta Baia Mare) si Manumua Tevita(Timisoara Saracens)-cate  2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Manumua Tevita(Timisoara Saracens)-16(2e,3tr)
Titlul de jucator al meciului: Andrei Iurea(Stiinta Baia Mare), Marius Simionescu(Timisoara Saracens) si Bogdan Doroftei (Steaua Bucuresti)
Cartonase galbene: 7
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 32( Bilant general: 5 eseuri, 31 de puncte)

Articol scris de Marius Raczek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *