Andreea Maria Atomi este un nume care se impune la Politehnica Iasi

Andreea Maria Atomi este un nume care se impune la Politehnica Iasi

Campionatul National de Rugby 7 feminin este in plina desfasurare, dupa doua etape in clasamentul general conduce Politehnica Iasi, urmand ca sambata, 20 mai, la Cluj, sa aiba loc etapa a treia. Alaturi de nume consacrate precum Gabriela Lepciuc, Alinia Dinita, Ana-Maria Sandu sau Iuliana Sava, unul dintre numele care incepe sa se impuna este al purtatoarei tricoului cu numarul noua, Andreea Maria Atomi.

Asa cum a avut amabilitatea sa ne declare: „ Am inceput sa practic acest sport la varsta de 16 ani. O intamplare fericita a facut ca avand antrenament cu echipa de hand bal a scolii, afara sa ploua si in sala a aparut domnul Neculai Tarcan cu echipa de rugby. A fost un antrenament comun, iar apoi un meci amical dupa care domnul Tarcan m-a convins sa raman alaturi de echipa CSM Pascani”.

Desigur Andreea Maria Atomi nu a regretat alegerea facuta pentru ca in 2015 a fost una dintre componentele de baza si principala marcatoare a echipei de junioare CSM Pascani care devenea campioana nationala devansand in clasamentul general pe Ariesul Mihai Viteazu cu nu mai putin de 18 puncte, despre aceea perioada spunand:”Ca în orice echipa exista lucruri bune si mai putin bune . Eu am încercat sa ma integrez si  sa tin echipa cat mai unita și cred ca am și reușit.  Momentele mele cu echipa de junioare au fost printre cele mai frumoase .”

Ca in orice poveste exista si aspecte haioase, inerente inceputului :”Cred ca momentul pe care nu o sa-l pot uita este prima mea deplasare cu echipa . Aveam emotii mari , nu stiam exact cu ce se mananca acest sport , dar eram dornica sa dau tot ce e mai bun pe teren . Cand am intrat prima data pe teren era repriza secunda a unui meci . In primele mele secunde de joc , am marcat . Amuzant este ca eu stiam ca balonul se culca doar intre bete , asa ca m-am zbătut sa ajung fix acolo.”

Precum pe teren, Andreea Maria Atomi este la fel de nonsalanta si cand povesteste despre aceste prime contacte cu rugbyul si urcand trepta cu treapta, prin munca si pasiune a ajuns in lotul echipei de senioare a Politehnicii Iasi. Primul sezon nu a fost usor, dupa sase ani in care iesencele au dominat competitia interna fiind de tot atatea ori campioane au trebuit sa recunoasca suprematia fetelor de la CS Agronomia.

„Cand am facut pasul spre echipa de senioare ma sinteam pregatita pentru aceasta noua provocare,  cunosteam deja echipa , fetele au fost foarte primitoare , pot spune ca ne cunoasteam pentru ca participasem la antrenamete alaturi de ele. Este o atmosfera excelenta aici, pot spune ca aceste fete sunt a doua familie. Ma bucur ca fac parte din acest grup si îmi doresc sa nu le dezamagesc. „

Si intr-adevar dorinta ei se vede in evolutiile de pe teren, in prima etapa marcand doua eseuri dintre care unul impotriva Agronomiei,  pentru ca in runda secunda sa reuseasca trei finalizari in terenul de tinta advers, la nici 20 de ani impliniti Andreea Maria Atomi aflandu-se deja in vizorul echipei nationale feminine de rugby 7, Ghindele.

Ca o adevarata sportiva este insa constienta ca va fi o munca titanica, iar cuvintele ei exprima acest lucru: „ Sunt mandra de acest pas , imi doresc sa progresez , sa invat cat mai multe si sa merit locul pe care poate o sa il am alaturi de Ghinde.  Uneori ma gandesc ca sunt inca departe de acest statut dar in acelasi timp imi doresc sa joc pentru Romania, este implinirea carierei fiecarui jucator.”

Cu siguranta Andreea Maria Atomi stie care este drumul pe care trebuie sa-l parcurga si citand in incheiere, cele spuse de ea sunt o lectie pentru noi toti: „Cred ca cel mai frumos lucru care nu se uita si iti face ” pielea de gaina ” este o victorie muncita ! Cand stii ca echipa ta este trup si suflet ! Ma bucur ca am ales acest sport.Intr-adevar rugby-ul formeaza oameni !”

Foto: Dragos Pascaneanu
Articol scris de Marius Raczek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *