Aceleasi patru echipe, la fel ca in editia trecuta, vor lupta pentru podiumul SuperLigii

Dupa incheierea sezonului regulat prima etapa a fazei secunde din SuperLiga CEC Bank a programat partidele din barajul pentru accederea in semifinale, astfel ca alaturi de Stiinta Baia Mare calificata direct, din careul de asi vor mai face parte CSM Bucuresti, Steaua Bucuresti si Timisoara Saracens.

Practic din cele trei partide care ar fi trebuit sa decida tabloul complet al semifinalelor s-au disputat doar doua, in ordine cronologica, prima disputa a avut loc in Ghencea unde Steaua Bucuresti a intalnit pe Universitatea Cluj , militarii impunandu-se fara emotii, insa nu fara a sublinia efortul depus de studenti care in ciuda absentelor si-au aparat cu demnitate onoarea.

Antrenorul ros-albastrilor, Cristi Petre nu a utilizat echipa standard iar acest lucru a dat sansa unor jucatori tineri sa iasa in evidenta, alaturi de veteranul Robert Dascalu desemnat si “Jucatorul meciului” remarcandu-se Damian Stratila, Bogdan Doroftei , Tudor Boldor si Robert Neagu, ultimii doi cu eseuri spectaculoase mercate dupa actiuni individuale.

Universitatea Cluj nu a putut emite pretentii, pentru completarea lotului Horia Hampea fiind nevoit sa-i reactiveze pe Cristian Podea si Cristian Sauan iar apoi fortat de accidentari sa-l utilizeze pe Csaba Gal ca flanker respectiv inchizator, totusi meritul studentilor este acela ca au acceptat jocul chir si in aceste conditii.

Pe stadionul Florea Dumitrache in ceea ce se anunta ca derbyul acestei runde, a barajului de calificare in semifinale, Dinamo Bucuresti si CSM Bucuresti  s-au angajat intr-un duel fizic, agreat mai ales de alb-rosii, la care tigrii au raspuns cu atacuri pe treisferturi, compartiment care avea sa le aduca la final victoria.

Simtindu-se superioara pe inaintare Dinamo a abuzat prin convertirea majoritatii loviturilor de pedeapsa in gramezi ordonate, in timp ce CSM-ul l-a avut chiar la debut pe Darren Baron intr-o forma extraordinara, uvertura sud-africana, alaturi de punctele marcate dovedindu-se un coordonator inteligent al atacurilor finalizate cu patru eseuri ale liniilor dinapoi.

Ca si in ultima etapa a sezonului regulat si de acesta data s-a consemnat o neprezentare, astfel ca din lipsa de efectiv Politehnica Iasi nu a putut face deplasarea pe malurile Begai, Timisoara Saracens obtinand calificarea in semifinalele SuperLigii CEC Bank.

In penultimul act al SuperLigii CEC Bank, Stiinta Baia Mare va primi pe Arena Zimbrilor replica celor de la CSM Bucuresti in timp ce in Ghencea se vor confrunta Steaua Bucuresti si Timisoara Saracens.

Statistica acestei runde a barajului de calificare in semifinale arata astfel:
Numar partide: 2(1 neprezentare)
-1 victorie a gazdelor, 1 victorie a oaspetilor
Numar de eseuri: 14
-9 de partea gazdelor, 5 de partea oaspetilor
-5 cu aportul inaintarii, 9 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-1, Taloneri-0, Linia a doua-0, Flankeri-2, Inchizatori-2,Mijlocasi la gramada-1,Mijlocasi la deschidere-2,Centri-3,Aripi-3,Fundasi-0)
-Cea mai productiva echipa: Steaua Bucuresti- 7 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: Steaua Bucuresti-niciun eseu  primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Robert Dascalu si Damian Stratila (ambii Steaua Bucuresti)-cate  2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Darren Baron (CSM Bucuresti)-12(1e,2tr,1lp)
Titlul de” Jucatorul meciului”: Robert Dascalu (Steaua Bucuresti) si Darren Baron(CSM Bucuresti)
Titlul de “Jucatorul etapei”: Darren Baron (CSM Bucuresti)
Cartonase galbene: 5
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 20 ( Bilant general: 5 eseuri, 36 de puncte)

Articol scris de Marius Raczek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *