CS Navodari si CSM Bucovina Suceava sunt finalistele Diviziei Nationale de Seniori

In Divizia Nationala de Seniori, al doilea esalon valoric, s-au disputat partidele din faza semifinalelor, in care CS Navodari a trecut de Stiinta Petrosani (38-24), iar CSM Bucovina Suceava de Stejarul Buzau (19-12), astfel ca ocupantele primelor doua pozitii ale clasamentului din sezonul regulat au obtinut calificarea in finala competitiei.

Pe Stadionul Flacara de la malul marii, gazdele CS Navodari, care au ocupat prima pozitie in clasamentul sezonului regulat au invins campioana en-titre, Stiinta Petrosani cu rezultatul de 38-24, victoria trupei conduse de Cornel Suciu si Crisian Husea venind mai ales pe fondul jocul prestat in prima repriza , la pauza navodarenii conducand cu 28-0.

Pentru CS Navodari au marcat Marian Nita dubla, Marius Prodan, Sebastian Agapie si Nicu Ignea, toti cate o incercare, Nicu Ignea doua transformari si Alexandru Trandafir trei transformari, respectiv o lovitura de pedeapsa. In contul Stiintei Petrosani, Mirel Popescu a inscris doua incercari, Claudiu Popovici si Marian Nastasiei cate una, Florin Tandea si Alexandru Lupu izbutind cate o transformare.

Partida de pe stadionu Unirea dintre CSM Bucovina Suceava si Stejarul Buzau a fost mult mai echilibrata. Sucevenii s-au desprins cu eseul marcat de Dragos Manole si cu tentativelor de tinta concretizate de Sabin Cretu, dar Teodor Nitu i-a mentinut in joc pe buzoieni cu trei lovituri de pedeapsa, la pauza scorul fiind de 13-9.

Dupa reluare primii au marcat cei de la Stejarul Buzau, acelasi Teodor Nitu reducand ecartul la un singur punct, insa in ultimul sfert de ora Sabin Cretu a concretizat doua lovituri de pedeapsa si CSM Bucovina Suceava a confirmat statutul de revelatie a acestui sezon calificandu-se in finala Diviziei Nationale de Seniori.

In semifinalele locurilor 5-8, RC Barlad a trecut cu 5-0 de CS Manastur, prin neprezentarea echipei clujene, in timp ce RCM Galati a invins-o pe CSU AV Arad cu rezultatul de 18-15. Astfel finala locurilor 5-6 se va disputa intre RC Barlad si RCM Galati.

Finalele locurilor 1-2, respectiv 3-4 ale Diviziei Nationale de Seniori , vor avea loc sambata 3 iunie pe Stadionul Arcul de Triumf dupa urmatorul program:

Finala locurilor 3-4: Stejarul Buzau-Stiinta Petrosani
Finala locurilor 1-2: CS Navodari-CSM Bucovina Suceava

Foto: Clubul Sportiv Navodari – rugby Facebook
Articol scris de Marius Raczek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *