Stefan Stefaroi, capitanul campioanei DNS: „Finalele nu se joaca, ci se castiga!”

In 2010 dupa restructurarea competitiilor interne, CSM Bucovina Suceava a luat drumul esalonului secund, Divizia Nationala de Seniori, unde din 2011 pana in actualul sezon nu a reusit sa obtina o clasare mai sus de locul cinci, anul acesta insa sucevenii au dat lovitura pe Stadionul National Arcul de Triumf si au cucerit titlul de campioana.

Inca din prima parte a sezonului regulat CSM Bucovina Suceava se anunta ca revelatia acestei editii, seria de cinci victorii consecutive fiind urmata de rezultate la fel de bune in retur, pentru ca apoi totul sa atinga punctul culminant in Play-Off. Despre bucovineni si despre acest sezon a avut amabilitatea sa ne vorbeasca capitanul echipei, Stefan Stefaroi.

Desigur pana a ajunge la acest succes parcurgem alaturi de Stefan primii lui pasi in acest sport: „ Am inceput sa practic rugbyul in urma cu noua ani dupa o selectie facuta de Florin Nistor si Andrei Lupei la scoala din Berchisesti. Cum fratele meu practica deja rugbyul, mi-am zis sa incerc si eu si acum sunt fericit de alegerea facuta atunci.”

Dupa ce si-a peterecut perioada junioratului la Siromex Baia Mare, Stefan Stefaroi a ajuns in luna ianuarie a anului 2013 la Bucovina Suceava si s-a impus repede, de atunci fiind unul dintre componetii de baza ai liniei dinapoi, un centru cu forta si viteza ale carui  patrunderi surprinzatoare s-au soldat de multe ori cu finalizari in terenul de tinta advers, in acest sezon trecandu-si in cont opt reusite.

Aceasta editie a DNS a fost una speciala si capitanul sucevenilor ne spune: „Cred ca acest sezon a fost mai bun decat celelate deoarece am ramas cu acelasi lot, un grup unit, alaturi de care au venit jucatori cu potetial care au crescut impreuna cu nucleul deja existent  reusind in final sa se ridice la  valoarea celor experimentati.”

„Secretul reusitei a fost unul singur, continua Stefan, acela ca am fost o familie atat in teren, cat si in afara lui. Impreuna am cazut, impreuna ne-am ridicat si am mers astfel pana la capat castigand finala DNS, in care am aratat ca la Suceava rugbyul traieste si are viitor.As putea adauga aici ca noi am jucat in primul rand din placere in lipsa unei motivatiei finaciare consistente”.

Victoria din semifinale impotriva Stejarului Buzau a calificat-o pe Bucovina Suceava in finala care s-a disputat pe Stadionul National Arcul de Triumf, un ultim act pe care Stefan l-a trait astfel: „ Personal am avut putine emotii pentru ca jucam cu trofeul pe masa si porneam ca outsideri , insa am dovedit ca putem reveni din orice situatie (sucevenii fiind condusi la un moment dat cu 14 puncte). Pentru acesta finala am avut o deviza care le-am transmis-o si colegilor mei:Finalele nu se joaca, ci se castiga ! „

Prin titlul cucerit in Divizia Nationala de Seniori, CSM Bucovin Suceava si-a castigat dreptul de a evolua in SuperLiga CEC Bank, iar Stefan Stefaroi spera ca pasul poate fi facut:” Sincer, mi-as dori ca pe stadionul Unirea sa avem ca adversare din nou echipele de traditie din tara si sa facem jocuri spectaculoase.. noi ne-am făcut treaba pe teren si am obținut promovarea, restul nu mai tine de noi. Sa speram ca se va lua decizia de a investi  in aceasta echipa,pentru ca din zona aceasta au plecat multi jucatori de valoare.”

Cum rugbyul in 7 este un subiect de actualitate, iar Stefan a fost in vizorul echipei nationale am abordat si aceasta tema: „ Am fost intr-un stagiu de pregatire cu lotul de rugby in 7 si am ramas placut surprins de grup si de staff! De profesionalismul cu care lucreaza si dragostea aratata pentru acest sport. Sincer mi-as dori sa fiu convocat din nou in lotul echipei nationale insa antrenorii sunt cei care decid. Ma bucur pentru rezultatul baietilor din prima etapa si le doresc succes!”

Cu Stefan Stefaroi capitan, CSM Bucovina Suceava a scris o fila importanta din istoria unei echipe care a pornit ca outsider si s-a impus in finala, de acum rezultatale obtinute pe teren mai asteapta doar o confirmare de sustinere finaciara pentru ca in sezonul viitor drumul sa duca in primul esalon valoric, SuperLiga CEC Bank.

Articol scris de Marius Raczek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *