Echipele din SuperLiga CEC Bank continua schimbarile pe banca tehnica

Sezonul 2017-2018 al SuperLigii CEC Bank aduce schimbari masive in staff-ul echipelor pretendente la titlu. Campioana Romaniei, Timisoara Saracens, este echipa care a facut cea mai recenta achizitie in acest sens, banatenii aducandu-l ca antrenor principal pe australianul Matthew Brain Williams, cunoscut in rugby ca Matt Williams.

Fost antrenor principal al nationalei Scotiei, secund la cea a Australiei si Irlandei si fost manager general la Leinster Rugby, Williams a semnat pe trei ani cu echipa din Banat.

In varsta de 57 ani, Matt Williams a fost intre 1996 si 1999 antrenor principal si de treisferturi la New South Wales Waraths, apoi intre 1999-2003 a fost manager si antrenor la Leinster Rugby, club cu care a castigat Liga Celtica, a jucat finala Heineken Cup in 2002 si semifinala in 2003. Acesta a fost prezentat oficial joi, 6 iulie, in cadrul unei conferinte de presa. „Le multumesc celor de la club pentru increderea acordata. Clubul are ambitii mari, sunt foarte mandru. Speram sa ducem clubul la nivel european, abia astept sa incep antrenamentele. Mi-a placut sa muncesc in rugbyul european, aici m-a simtit cel mai bine. Sa fiu sincer, nu stiu foarte multe despre rugbyul romanesc, cunosc bine nationala, dar nu cunosc bine competitia interna. Entuziasmul celor de la Timisoara este insa fantastic”, a spus acesta.

Timisoara Saracens se va reuni pe 10 iulie.

CSM Stiinta Baia Mare, una din echipele  cu pretentii la primul loc, va incepe sezonul 2017-2018 cu antrenor nou, George Sava, care va fi secondat de Vasile Lucaci. Sava, revenit oficial la clubul baimarean dupa 17 ani, a semnat cu zimbrii pentru o perioada de trei ani. In sezonul 20016-2017 acesta a pregatit tot o echipa de SuperLiga, pe Politehnica Iasi.

O alta schimbare importanta de antrenor a facut-o si CSM Bucuresti, care l-a numit antrenor principal pe Eugen Apjok. Acesta vine la conducerea tehnica a „tigrilor” dupa o perioada de 14 ani petrecuta la clubul CSM Stiinta Baia Mare, cu care a reusit sa castige de patru ori titlul de campioana, o data Cupa Regelui si de doua ori Cupa Romaniei.

FOTO: www.tion.ro/ Cornel Putan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *