Antrenorii echipelor din SuperLiga CEC Bank s-au intalnit pentru licentiere

In perioada 28-29  iulie 2017, la Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani a avut loc intalnirea antrenorilor ce pregatesc echipele din SuperLiga CEC Bank, primul esalon valoric al rugbyului romanesc in vederea obtinerii celor mai noi informatii privind licentierea. La aceasta actiune au participat George Sava – antrenor CSM Baia Mare, Eugen Apjok – antrenor CSM Bucuresti, Danut Dumbrava – antrenor CSA Steaua, Cosmin Ratiu – antrenor Politehnica Iasi, Cristian Sauan si Horea Himpea – antrenori CS Universitatea Cluj, Vlad Constantin – antrenor CSM Bucovina Suceava, Cristian Hildan – antrenor CS Dinamo si Sosene Anesi – SCM Timisoara.

Intalnirea a fost moderata de catre Bogdan Muntean, antrenor federal si Lynn Howells, antrenorul echipei nationale de seniori a Romaniei.

„Au fost prezentate noile criterii de evaluare in vederea obtinerii licentiei de antrenor pentru Superliga CEC Bank. S-a discutat despre imbunatatirea sistemului de licentiere viitor, actuala licentiere fiind valabila timp de doua sezoane competitionale. Antrenorilor le-a fost prezentat viitorul sistem de licentiere, dupa care au urmat discutii asupra acestuia in vederea perfectionarii criteriilor de acordare. Este evidenta si imbucuratoare deschiderea catre perfectionare a tuturor antrenorilor de SuperLiga si faptul ca am putut sa identificam cateva repere comune atat pentru perfectionarea noastra ca antrenori, cat si pentru o mai mare deschidere in ceea ce priveste comunicarea si colaborarea intre staff-urile echipelor de SuperLiga”, a declarat Bogdan Muntean, antrenor federal.

Actiunea a cuprins in prima parte predarea dosarului de licentiere, verificarea indeplinirii tuturor criterilor, cei care nu au reusit sa prezinte toate documentatia necesara primind un termen limita pana la data de 2 august, cu 3 zile inainte de debutul primei competitii din rugbyul intern, Cupa Regelui. Au urmat apoi discutii despre eficientizarea colaborarii dintre staff-ul echipei nationale de seniori a Romaniei si staff-urile echipelor din SuperLiga, totul in vederea ridicarii nivelului de performanta a sportivilor.

„A fost prima data cand particip la o asemenea intalnire, mi s-a parut interesant ca a venit si antrenorul echipei nationale, Lynn Howells care ne-a prezentat cerintele pentru echipa si ce ar trebui sa facem noi, antrenorii de club, ca sa fie jucatorii mai pregatiti si mai in forma la convocari pentru ca staff-ul tehnic al Romaniei sa nu se mai ocupe de anumite detalii de baza, cu care jucatorii ar trebui sa vina de la club. Mi-a placut aceasta deschidere catre comunicare, faptul ca am aflat ce se face la echipa nationala si ca intr-un fel, toti trebuie sa ne implicam in a ajuta. Fiind cel mai tanar antrenor din SuperLiga pentru mine totul reprezinta o provocare, imi place sa antrenez si de aceea sunt deschis oricaror informatii pentru a reusi cat mai bine in ceea ce-mi propun”, a declarat Danut Dumbrava, antrenor CSA Steaua

” Orice intalnire de acest fel e in beneficiul rugbyului romanesc,  am aflat informatii importante legate de licentierea noastra. Mi-a placut ca staff-ul echipei nationale s-a oferit sa vina in teritoriu, pe la cluburi, sa faca cateva antrenamente cu echipele de club. S-a vorbit despre obiectivele echipei nationale, despre jucatorii pe care cluburile le dau la lotul mare, despre forma sportiva la care trebuie sa ajunga sportivii pentru a prinde lotul, ne-a fost prezentat planul strategic al nationalei pe termen lung. Au fost multe discutii interesante, interactive, iar la final, Bogdan Muntean, antrenorul federal a avut o discutie cu fiecare antrenor, s-a interesat de problemele de la club”, a declarat Vlad Constantin, antrenor CSM Bucovina Suceava.

” A fost o intalnire foarte utila si interesanta, este de aplaudat si prezenta antrenorului echipei nationale, Lynn Howells, care ne-a explicat care sunt diferentele intre nivelul competitiei interne si celei internationale. Criteriile de licentiere mi se par de bun simt, sunt niste cereri normale pe care trebuie sa le indepliniesti pentru a dovedi ca ai cunostinte de antrenor pentru SuperLiga. Am aflat si despre schimbarile de regulament, schimbari la care trebuie sa ne adaptam cat mai repede pentru ca vor intra in vigoare incepand de sambata, de la Cupa Regelui”,  a declarat Eugen Apjok, antrenor CSM Bucuresti.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile