Timisoara Saracens invinge pe Steaua la debutul Cupei Regelui, editia 2017

Stadionul Dan Paltinisanu a gazduit partida din prima etapa contand pentru Cupa Regelui, editia 2017, dintre Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti, dupa un joc in care cele doua echipe si-au impartit momentele de dominare, banatenii s-au impus cu rezultatul de 22-16, diferenta fiind facuta de eseul in plus marcat de gazde.

La prima greseala a timisorenilor, in minutul 3, Steaua a ales sa concretizeze lovitura de pedeapsa obtinuta in puncte si Tudor Boldor a deschis scorul in ciuda distantei de aproximativ 42 de metri fata de butul advers. Replica elevilor lui Matt Williams a venit imediat si actiunea lui Manumua Tevita a dat primele emotii defensivei bucurestenilor.

In minutul 10, Timisoara Saracens a trecut in avantaj, presiunea acesteia asupra apararii militarilor gasindu-si finalizare prin incursiunea lui Catalin Fercu care a marcat un eseu la centru usurand astfel sarcina transformerului Gabriel Conache de a duce rezultatul la 7-3. Initiativa a ramas de partea gazdelor si John Leiataua dupa ce a fost oprit de ros-albastrii a gasit in cele din urma drumul catre terenul de tinta in  urma unei combinatii cu Stefano Hunt si Manumua Tevita.

Pana la pauza rezultatul de 14-3 s-a mentinut pe tabela de marcaj, Gabriel Conache transformand reusita colegului sau, timisorenii insa inainte de a pleca la cabine pentru pauza l-au pierdut pe Vladut Zaharia care a vazut cartonasul galbensi implicit sanctiunea de a petrece timp de zece minute pe banca pedepselor.

In superioritate numerica Steaua a inceput in forta repriza secunda si dupa cateva incercari de a bate defensiva banatenilor, Tudor Boldor a finalizat efortul colectiv al trupei lui Danut Dumbrava irosind insa si sansa celor doua puncte aferente transformarii. Uvertura militarilor s-a revansat putin mai tarziu, tot din fata butului dintr-o lovitura de pedeapsa si scorul devenea in minutul 55, 14-11.

Amenintata de revenirea in joc a adversarilor, echipa de pe malurile Begai a revenit in ofensiva si dupa ce Florin Ionita, respectiv Tangimana Fonovai au vazut cartonasul galben, a marcat un nou eseu prin John Leiataua, aflat la dubla personala in partida de debut pentru Timisoara Saracens.

Steaua si-a jucat sansa pana la capat si Ionel Melinte cu o actiune individuala spectaculoasa a redus ecartul la trei puncte insa timisorenii in mod pragmatic au stiut sa gestioneze mai bine finalul , o lovitura de pedeapsa concretizata de Gabriel Conache stabilind rezultatul final.

In urmatoarea etapa, Timisoara Saracens va evolua tot pe propriul teren cand o va avea ca adversara pe Stiinta Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *