8 antrenori au obtinut licenta Verde, „Pro”

In sezonul competitional 2017/2018, antrenorii a sapte cluburi care vor evolua in SuperLiga CEC Bank, primul esalon valoric din rugbyul romanesc, au obtinut licenta verde, „Pro”, conform modelului national de licentiere al Federatiei Romane de Rugby. Acestia sunt: Eugen Apjok (CSM Bucuresti), Horea Himpea si Cristian Sauan (CS Universitatea Cluj), Sosene Anesi (RCM Timisoara), Cosmin Ratiu (CS Politehnica Iasi), Cristian Hildan (CS Dinamo), George Sava (CSM Stiinta Baia Mare) si Danut Dumbrava (CSA Steaua). Fiecare antrenor licentiat va avea o legitimatie cu care se va identifica inaintea oricarui joc oficial pe care echipa sa il va sustine, indiferent de competitia in care este implicata.

La fel ca in anii trecuti va exista obligativitatea licentierii antrenorilor cu urmatoarea mentiune:  pe Anuntul Oficial vor fi inscrisi DOAR antrenorii licentiati in urma examenului sustinut la Federatia Romana de Rugby, in data de 1 august 2017. Acestia vor fi verificati de catre observatori daca detin licenta de culoare verde (badge-ul ).Daca echipele vor inscrie in documentele oficiale ale partidei un antrenor nelicentiat, acesta se va disputa dar atrage dupa sine omologarea rezultatului de 5-0 in favoarea echipei adverse, in caz contrar se vor aplica prevederile ROAR Art 45.

„Este imbucuratoare deschiderea antrenorilor de a se perfectiona, de a afla noi informatii in ce priveste pregatirea si planificarea antrenamentelor, de a face schimb de idei, de a comunica mai bine. Ma bucur ca aceasta licenta verde, Pro, le ofera un statut aparte, cu ajutorul ei putand pregati orice echipa, la orice categorie de varsta sau nivel competitional. Criteriile pe care au trebuit sa le indeplineasca pentru obtinerea licentei nu au fost usoare, insa apreciez dorinta lor de a se autodepasi, iar deschiderea lor catre perfectionarea viitoarei licentieri este mai mult decat imbucuratoare. Ii asteptam si pe antrenorii din celelalte esaloane sa se alature celor licentiati si speram ca munca lor sa se vada in jocul echipei pe care o pregatesc”, a declarat Bogdan Muntean, antrenor federal.

Licentierea a fost rezultatul final a unor examinari scrise, a unei evaluari practice, a participarii la cursurile de Perfectionare Profesionala si cele organizate de catre Federatia Romana de Rugby, respectiv World Rugby si prezentarea unei planificari a 60 de ore de antrenament.

Ca posesor de Licenta Verde, pe langa recunoasterea abilitatilor pe care posesorul le are ca antrenor, acestora li se confera dreptul de a antrena si de a insoti o echipa la toate competitiile oficiale organizate de Federatia Romana de Rugby, indiferent de categoria de varsta sau nivel competitional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *